{ "title": "Zeytinyağlı Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Zeytinyagli-Kabak-Yemegi-84.jpg", "date": "19.01.2024 22:38:27", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Zeytinyağlı Kabak Yemeği, zeytinyağı ve kabağın muhteşem uyumundan oluşan tam bir sağlık deposu olan kabak yemeği, mutlaka sofralarınızda yer vermeniz gereken bir tarif. Kabağın midede çok fazla yer kaplama özelliğinden dolayı da son derece doyurucu. Yanında bir et yemeği ile servis edebilirsiniz. Çocuklarınızda ya da kendinizde kabızlık sıkıntısı çekiyor iseniz neden ben bu tarifi daha önce denememişim diyeceğinize emin olabilirsiniz. Artık bu tür sağlıklı ve pratik tariflere gereken önemi vermenin zamanı gelmedi mi? Sizce de. Ben ilk denediğimde çok emin olamamıştım. Anneme gittiğimde burun kıvırarak tadına baktığım zeytinyağlı kabak yemeği benim favorim oldu ve ağzımda bıraktığı eşsiz lezzet sürekli yapmama neden oldu. Yapımı da en az bir salata yapmak kadar kolay. 1 adet orta boy kabak 45 kalori enerji içeriğine sahiptir. Bundan dolayı diyet yapanların baş tarifi olmalı bence bu yemek. Ayrıca çocuklarınız içinde A, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra, magnezyum, demir ve bakır başta olmak üzere diğer mineraller açısından da son derece zengin.

Zeytinyağlı kabak yemeği için gereken malzemeler
Zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak kabakları güzelce yıkayın. Yemeğin görünümü de en az lezzeti kadar önemli olduğu için bir çatal yardımı ile kabağı tırtıklayın. Kabağın en başından aşağı doğru çatal yardımı ile çizmeniz yeterli olacaktır. Kabak çok kolay pişen bir yemek olduğundan pişme sırasında eriyip dağılmaması için çok ince doğramamanız gerekiyor. Yarım daire şeklinde doğramak en sağlıklı olanı.

Bir tencereye yemeklik kuru soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra sızma zeytinyağını ilave edip soteleyin. Küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesleri de ilave ettikten sonra kabakları da karışıma dahil edip birkaç dakika domatesler ile çevirin. 1 tatlı kaşığı yarım kahve fincanı su ile açarak karışıma dahil edin. Damak tadınıza göre tuzunu da attıktan sonra kapağını kapatıp 5-6 dakika sulanmasını bekleyin. Bu sürede kabaklar suyunu salacaktır. Buna göre ne kadar su ilave edeceğinizi anlayabilirsiniz. Ama sebze yemeklerinde genel kural kendi suyu ile pişmesidir. Zaten domateste bir miktar sulandıracağından dolayı hiç su ilave etmenize gerek kalmayabilir. Suyunu salan kabaklara kalın bulguru da ilave edip, altı kısık ateşte ağzı kapalı olarak 20 dakika pişirmeniz yeterli gelecektir. Bu süreçte kesinlikle karıştırmamaya dikkat edin, kabaklar ezilip kötü bir görüntü oluşmasın. Bu sürede çok ihtiyaç olursa 1 kahve fincanı kadar su ekleyebilirsiniz. Pişen zeytinyağlı kabak yemeğini şık bir seviş kasesine alarak dilerseniz soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }