{ "title": "Zeytinyağlı Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Zeytinyagli-Kabak-Dolmasi-13.jpg", "date": "19.01.2024 22:11:14", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "

Zeytinyağlı Kabak Dolması, Kabak pek fazla sevilmeyen sebzeler arasındadır ama kabağın her halini seven biri olarak dolmasını da çok sevenlerdenim. Aslında kabak dolmasında, kabağın içi oyulduğundan ve dolmanın iç harcında baharatlar olduğu için kabağı sevmeyenlerin de sevebileceğini düşünüyorum. Kabak dolmasının pişirilmesi de çok önemli bir konudur. Kabağın içi lapa olmamalı ama dışının da yani kabağında yumuşaması iyi pişmesi gerekir. Diğer ayrı bir konu da kabak dolmasının lezzetli olmasını istiyorsanız, iç harcını hazırlarken su koymamanız gerekiyor. Bu ayrı ve önemli bir püf noktasıdır. Şimdi lezzeti yönünden garanti verebileceğim kabak dolmasının tarifine geçelim.

Zeytinyağlı Kabak Dolması Malzemeleri
Zeytinyağlı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakları yıkayın ve kabakların hepsini ortadan ikiye bölerek dolma oyacağı ile içlerini oyun. Eğer dolma oyacağınız yoksa tatlı kaşığı ile bu işi yapabilirsiniz. Şimdi dolma içini hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için uygun bir tavanın içine yarım su bardağı zeytinyağını alın ve ince doğradığınız kuru soğan ve yeşil biberi ve dolmalık fıstıkları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanları fazla kavurmaya gerek yok. Hafif pembeleşen soğanların üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin ve karıştırın. Domatesleri rendeleyin ve kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine ilave ederek karıştırın. Ardından domates salçasını, tuzu, karabiberi, pul biberi ve naneyi de ilave edin ardından yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika boyunca pişirin. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra bir adet limonun suyunu da üzerine döküp karıştırdıktan sonra dolma harcını dinlenmesi için bir kenara alın. Soğumuş olan harcı kabakların içine doldurun. Doldurduğunuz kabaklarının ağzına domates dilimleri yerleştirin ki pişme sırasında pirinçler içinden taşmasın. Dolmaları pişeceği tencerenin içine yerleştirin ve dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. Yaklaşık olarak 50-60 dakika kadar pişirin. Zeytinyağlı kabak dolması piştikten sonra servis edeceğiniz tabağa alın dilerseniz yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }