{ "title": "Yumurtalı Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/yumurtali-kabak.jpg", "date": "20.01.2024 06:36:40", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yumurtalı kabak, aslında günümüzde birçok kişinin hiç uymadığı yemeklerden biridir. Lezzet olarak hemen hemen her damağa hitap eden bu mükemmel lezzeti herkes mutfağında çok kolay bir şekilde yapabilir. Fakat önemli olan biraz sonra vereceğim tarifi doğru ve tam olarak yapmanızdır. Yumurtalı kabağın yapılışı sırasında sakız kabağı kullanacağınız için kabak seçiminde bu kabak türünü almaya özen gösterin. Yumurtalı kabak, istenirse öğlen yemeğinde istenirse akşam yemeğinde çok uygun bir öğün olabilir. Bunun için yumurtalı kabak yemeğini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bu yemeği yaparken gerek malzeme hijyenine gerekse kişisel hijyene özen göstermeniz gerekir. Birazdan yumurtalı kabak yapılışını en kolay ve en anlaşılır şekilde vereceğim. Fakat bunun için öncelikli malzemelerden bahsetmemiz yararlı olacaktır. Bazı insanların baharat sevgilerinin olması nedeni ile birçok yemek içerisinde baharat kullandıkları bilinmektedir. Eğer sizlerde de baharat sevgisi var ise bu yemek içerisinde extra olarak farklı baharat türlerini kullanabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra yumurtalı kabak yapılışı sırasında uygun miktarda tuzu atarsanız daha sonradan tuz eklemenize ve yemeğin lezzetini düşürmenize gerek kalmaz. Bu nedenle tuz oranını iyi hazırlamaya çalışın. Şimdi malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yemek yapılışına geçelim.