{ "title": "Yumurtalı Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/yumurtali-kabak.jpg", "date": "20.01.2024 06:36:40", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Yumurtalı kabak, aslında günümüzde birçok kişinin hiç uymadığı yemeklerden biridir. Lezzet olarak hemen hemen her damağa hitap eden bu mükemmel lezzeti herkes mutfağında çok kolay bir şekilde yapabilir. Fakat önemli olan biraz sonra vereceğim tarifi doğru ve tam olarak yapmanızdır. Yumurtalı kabağın yapılışı sırasında sakız kabağı kullanacağınız için kabak seçiminde bu kabak türünü almaya özen gösterin. Yumurtalı kabak, istenirse öğlen yemeğinde istenirse akşam yemeğinde çok uygun bir öğün olabilir. Bunun için yumurtalı kabak yemeğini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Bu yemeği yaparken gerek malzeme hijyenine gerekse kişisel hijyene özen göstermeniz gerekir. Birazdan yumurtalı kabak yapılışını en kolay ve en anlaşılır şekilde vereceğim. Fakat bunun için öncelikli malzemelerden bahsetmemiz yararlı olacaktır. Bazı insanların baharat sevgilerinin olması nedeni ile birçok yemek içerisinde baharat kullandıkları bilinmektedir. Eğer sizlerde de baharat sevgisi var ise bu yemek içerisinde extra olarak farklı baharat türlerini kullanabilirsiniz. Bu durumun yanı sıra yumurtalı kabak yapılışı sırasında uygun miktarda tuzu atarsanız daha sonradan tuz eklemenize ve yemeğin lezzetini düşürmenize gerek kalmaz. Bu nedenle tuz oranını iyi hazırlamaya çalışın. Şimdi malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yemek yapılışına geçelim.

Yumurtalı Kabak Malzemeleri
Yumurtalı Kabak Nasıl Yapılır?

Öncelikle hijyen kuralları nedeni ile yıkanması mümkün olan malzemelerimizi kabakta dahil temiz bir şekilde yıkayın. Daha sonra elimizde bulunan tüm kabakları, kabuklarından iyice temizleyerek uzunlamasına kesin. Daha sonra ise bu kabakları bir kap içerisine kuşbaşı büyüklüklerde doğrayın. Bu işlemi bu şekilde tamamladıktan sonra ikinci işleme geçebilirsiniz.

Bu aşamada soğanları ince ince yemeklik bir şekilde iyice doğrayın. Bu işlemi soğanı robota çekerek de yapabilirsiniz. Ancak zamanınız varsa ya da imkânınız varsa bu işlemi bıçakla kıyarak yapın. Daha sonra bir tencere içerisine biraz yağ koyun ve bir süre kızdırın. Soğanları yağ içerisine ekleyerek rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra ise kabakları da soğanların içerisine katın ve bol bol karıştırın.

Şimdi sıra domateslerde. Birçok kişi domatesin kabuklarını soymaz. Bu nedenle yemek piştikten sonra içerisinde domates kabukları ağza gelebilir. Bu durumla karşılaşmamak için sizler domateslerin kabuklarını oyarak ince ince doğrayın. Doğranan domatesleri kabaklar ve soğanların içerisine ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bu arada istediğiniz baharatı ya da tuzu ekleyebilirsiniz. Daha sonra ekleyeceğiniz tuz ve karabiber yumurtalı kabakta lezzet kaybına neden olabilir.

Pişen kabaklar tüm suyu çekecektir. Bunun için kabak pişerken sizlerde bir yanda biraz ılık su içerisinde domates salçasını eritin ve pişen kabakların üzerine dökün. Bu şekilde karıştırarak 4-5 dakika boyunca pişirin. Bu beş dakika içerisine bir yandan karıştırırken bir yandan da yumurtaları derin bir kaba kırarak bol bol çırpın. Çırparken bir miktar tuz eklemeyi de unutmayın. Şimdi yemeği karıştırmayın yumurtayı yemeğin üzerinde gezdirin. Bu şekilde yumurtalı kabak yemeğini bir süre daha pişirin. Bu şekilde pizza dilimi şeklinde yemeğinizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }