{ "title": "Yoğurtlu Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/yogurtlu-kabak(1).jpg", "date": "20.01.2024 23:56:50", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Kabak; Yoğurtlu kabak günün her saatinde ister öğlen ister akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır.

Yoğurtlu Kabak İçin Malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve kâseye boşaltın. Biberi ve kabağı da doğrayın. Önce tereyağını tencereye koyun ve ocağın altını açın. Ardından tereyağı eridiğinde soğanları atın ve pembeleşmeye başlarken biberleri de ekleyin. Birkaç dakika karıştırın ve kabakları atın. Kabakları da attıktan sonra 4 -5 dakika karıştırın ve rendelenmiş domatesleri ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyin. Üzerine 3 bardak su dökün ve tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. Sonra tencerenin kapağını kapatın. Yemeğinizi pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra tadın bakarak da yemeğinizi kontrol edebilirsiniz. Yemeğin altını kapattıktan sonra tabağa alın ve çırpmış olduğunuz yoğurdu da ekleyerek üzerine dökünüz. Yoğurdunuzu sarımsaklı olarak da yapabilirsiniz. Sıcak havalarda sebze yemekleri sindirim açısından da daha kolay olduğundan daha fazla tüketilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kabağın sindirim sistemine ve bağırsaklara da çok fazla yararı bulunmaktadır. Kabak vücudun yenilenmesine, cildin güzelleşmesine destek olur. Kabağın içerinde bulunan pek çok faydalı element bulunmaktadır. Bu nedenle yaşlılığa karşı da iyi bir savaş verir. Kabak tüketmeyi alışkanlık haline getirerek daha güzel, genç ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
" } ] }