{ "title": "Yoğurtlu Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Yemegi-31.jpg", "date": "20.01.2024 04:04:51", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kabak yemeği, Yaz aylarında yetişen kabak sebzesinin belki de yazın en çok tüketilen yemeklerinin başında yoğurtlu kabak yemeği gelir. Yoğurt ile olması açısından bu yemek sıcak havalarda hararetli bir havada yemek yemeği kolaylaştıran bir yemek türüdür. Özellikle yemesinden zevk aldığım bu kabak yemeğinin tarifini sizler ile paylaşarak aynı lezzetleri başkalarının da tatmasını çok istediğim bugün sizlere tarifini vereceğim. Ayrıca kabak sebzesinin bayanlar için önemli bir diğer özelliği ise içeriğindeki lifli yapıdır. Bu sayede tembelleşen bağırsaklar yeniden çalışmaya başlayarak sindirim kolaylaştırmada etkilidir. Diyet rejim gibi sorunlar ile uğraşan bayan veya erkek fark etmeden kabak sebzesi ağırlıklı diyet yapmaktan veya diyet listelerinin içerisine kabağı eklemekten kaçınmaması gerekir. Böylelikle zaman içerisinde farkında olmadan tembelleşmesine neden olduğumuz bağırsaklarımız yeniden çalışma fonksiyonlarını geliştirir.

Yoğurtlu kabak yemeği malzemeleri
Yoğurtlu kabak yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle yumuşak olan kabakların kabukları soyularak temizlenir. Daha sonra yuvarlak halkalar halinde dilimlenir. Daha sonra tencere içerisine sıvı yağı ekleyerek içerisine doğranmış kuru soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine biber salçası eklenerek iyice eritilene kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılarak dağılması sağlanır. Salça eriyip iyice dağıldıktan sonra üzerine doğradığınız kabaklar ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılır ve kısık ateşte kavrulması beklenir. Kabağın pişerken suyunu bırakması özelliği sayesinde yanma riski yoktur. Kısık ateşte kolaylıkla kavrulmasını bekleyebilirsiniz. Ortalama olarak sekiz on dakika kadar kavrulduktan sonra ve kabaklar suyunu çektiğinde önceden yıkadığımız pirinç ilave edilerek içerisine iki bardak su ilave edilir. Üzerine en son tuzu da ilave edildikten sonra pirinçler pişene kadar ocakta bekletilir. Pişen ve hazır hale gelen yemeğimizi tabaklara servis yaparken ister üzerine ister yanına yoğurdunu ilave edilerek üzerine dereotu veya maydanoz serpiştirdikten sonra servis edebilirsiniz. Artık yoğurtlu kabak yemeğimiz hazır ve servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.
" } ] }