{ "title": "Yoğurtlu Kabak Havuç Salatası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Yogurtlu-Kabak-Havuc-Salatasi-14.jpg", "date": "20.01.2024 08:22:22", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Yoğurtlu kabak havuç salatası; son derece pratik bir salata çeşididir. Günümüzde hemen hemen her sebzeyle çeşitli salatalar yapılmaktadır. Türk mutfağında klasik tatların yanı sura salata ve mezelerin de ayrı bir yeri bulunmaktadır. Hatta bu salata çeşitleri sadece yemeklerin yanına değil günlerde ya da çay partilerinde birçok hamur işinin yanında bol miktarda yapılmaktadır. Hatta nedense yeme konusunda en büyük rağbet bu meze çeşitlerine gösterilir. Yoğurtlu kabak havuç salatası özellikle yaz ayları için harika bir salatadır. Üzerindeki yoğurt sayesinde sıcak havalarda size serinlik katar. Hazırladığınız mezenin güzel olmasını istiyorsanız kullandığınız yoğurdun kaliteli olmasına dikkat edin. Mezeler özellikle de kabaklı meze ev yoğurdu ile biraz sulu olur. Bu nedenle daha çok yağlı kaymaklı yoğurdu tercih etmenizde fayda bulunmaktadır. Sizlerle paylaşacağım yoğurtlu kabak havuç salatası oldukça klasik bir mezedir. Fakat birkaç ipucu da vereceğimden umarım yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olabilirim. Şimdiden kolay gelsin.

Yoğurtlu kabak havuç salatası malzemeleri
Yoğurtlu Kabak Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Kabakları ve havuçları ayrı ayrı rendeleyin. Seramik bir tavanın içerisine sıvı yağ gezdirin ve yağın kızmasını beklemeden üzerine rendelenen havuçları ekleyerek yaklaşık 5 dakika kısık ateşte tavanın kapağı açıkken soteleyin. Kapağının açık olmasının sebebi suyunu hızlıca çekmesini sağlamak içindir. Daha sonra sotelenen havuçların üzerine rendelenmiş kabakları da ekleyin ve ocakta aynı usulde sotelemeye devam edin. Bu işleme yaklaşık 10 dakika daha devam edin. Sebzeler sotelendikten sonra yaklaşık yarım saat bekleyin. Soğuduktan sonra üzerine tuzunu ilave edin. Böylece sebzeler sulanmadan pişmiş olur.

Bu arada salatanın yoğurdunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir kâsenin içerisine yoğurdu boşaltın ve üzerine mayonez ve tuzu ilave edin. Sakın mikser kullanmayı tercih etmeyin. Bu yoğurdun kıvamın açar ve salata sulu olabilir. Üzerine doğranan dereotunu ve iri kıyılmış cevizi de ekleyin ve biraz daha karıştırın. Sebzenizin iyice soğuduğuna emin olduğunuzda yoğurt karışımının içerisine boşaltın ve çok az karıştırarak yoğurtlu kabak havuç salatasının üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.

Afiyet olsun.
" } ] }