{ "title": "Yeşil Kabak Çorbası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Yesil-Kabak-Corbasi-21.jpg", "date": "20.01.2024 04:07:25", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yeşil kabak çorbası; Kabak yazın olan ve birçok insanın yemeği tercih etmediği bir sebze çeşididir. Yetişkinlerden tutunda çocuklara kadar birçok insan bu sebzenin yemeklerini pek sevmez ama bugün sizlere vereceğimiz yeşil kabak çorbası bu sebzeyi sevmeyenlerin bile yiyebileceği değişik olduğu kadar yararlı da olan bir çorba çeşididir. Özellikle kış aylarında kabağın besleyici özelliğini almamız gerektiğinden, çocuklarımıza yedirebilmemiz için yapılabilecek en iyi yermek yeşil kabak çorbasıdır. Kabak sebzenini içerisindeki bol lifli yapı, özellikle bağırsak tembelliği için yenmesi gereken bir sebzedir. Kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan özellikle çocuk ve yaşlılarda çok faydalıdır. Ayrıca akciğer kanseri başta olmak üzere, bedenimizde olan tüm kanser yakalanma riski taşıyan organların riskini azaltıcı etkisi vardır.

Yeşil kabak çorbası malzemeleri
Yeşil kabak çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kabakların dış yüzeylerinin temizlenmesi gerekir. Çok yumuşak bir kabuk yapısına sahip olan kabak sebzesi çabuk zedelenmesinden ötürü bu işlem çok gereklidir. Yıkama işlemini de yapılmasından sonra kabukları soyulmadan bir tencere içerisine tüm bir şekilde ilave edildikten sonra soğan ve sarımsağın kabukları ayıklanarak onlarda ilave edilir. En son olarak içerisine süt ve suda ilave edilerek ocakta tüm sebzeler haşlanana kadar kaynatılır. Kaynama işleminin bitmesi ile yumuşayan sebzelerin üzerine tuz ve sıvı yağda ilave edildikten sonra tüm karışım ocaktan alınarak bir robottan geçirilerek ezilir ve tekrar tencereye ilave edilir. Daha sonra üzerine dereotu da parçalara ayrılıp döküldükten sonra yeşil kabak çorbamız hazır ve servis edilebilir hale gelir. Bu arada isteyen kişiler arzu ederlerse salça veya pul biberi ile yağ karşımı yaparak görsel zenginlik ve lezzet katabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }