{ "title": "Top Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Top-Kabak-Dolmasi-16.JPG", "date": "19.01.2024 14:23:16", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Top kabak dolması, Kabak türlerinden bir tanesi olan top kabak koyu yeşil renkte hatta siyaha yakın renkte olduğundan siyah kabak olarak da bilinmektedir. Özellikle dolmalarda daha farklı bir lezzeti olan top kabaklarından yapılan dolmaların herkes tarafından denenmesi gereken bir lezzet olduğunu düşünüyorum. Hatta bu damak lezzetini fark edenler artık yeşil kabak ile dolma yapmaktan vazgeçebilir. Birçok besleyici özelliği olan kabağın en bilinen özelliği içeriğindeki lifli yapısıdır. O yüzdende özellikle çocuk ve yaşlıların yemesi gereken bir sebzedir. Her evde pişirilmesi gereken top kabak yemeklerinden dolma tarifini sizlerle paylaşmaktan dolayı çok memnunum.

Top kabak dolması malzemeleri
Top kabak dolması nasıl yapılır?

Öncelikle dolmamız için gereken iç harcın hazırlanması gerekmektedir. O nedenle de kıyma, pirinç, mısır, ince kıyılmış maydanoz ve önceden doğranan soğan, biber ile tuz ve karabiber ile salçada ilave edilerek el ile iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bir kenarda beklerken top kabaklar alınarak yıkanır ve üst kısımlarından kapak olacak şekilde kesilen parçalar elde edilir. Daha sonra bu kabakların için bir dolma oyacağı ile tek tek oyulup temizlendikten sonra içlerine başından bir parmak eksik şekilde harç ilave edilir. İçi dolan top kabaklar bir tencere içerisine dik bir şekilde kapakları örtülerek yerleştirilir. Daha sonra malzemeler içerisinde kalan domatesin kabuğu soyularak tencerenin içerisine kabakların üzerine rendelenir. Tencerenin içerisine en son olarak yağ ve suyu ilave edilerek ortalama yarım saat kadar ocakta pişirilir. Böylelikle top kabak dolmalarımız pişmiş ve servise hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }