{ "title": "Tavuklu Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/tavuklu-kabak-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 04:49:14", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Tavuklu Kabak Yemeği; Kabak Akdeniz bölgesin de yetişen bir bitki türüdür. Kabağı en çok yaz ayların da bulabiliriz. Çünkü soğuğu sevmeyen bir bitkidir. Ama kışın da kurutulmuş kış kabağı tüketebilirsiniz. Birçok çeşidi vardır ve çeşit çeşit yemeği yapılmaktadır. Kabaktan etli, zeytinyağlı, soğuk ve sıcak birçok yemek yapılır. Çok faydalı bir bitkidir. Ama ne yazık ki çocuklarımız pek sevmezler.

Tavuklu kabak yemeğini hiç denediniz mi çok güzel oluyor. Ben fırında yapıyorum böyle daha lezzetli oluyor.

Tavuklu Kabak Yemeği Malzemeleri
Beşamel sosu için
Tavuklu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayalım ve halka şeklinde doğrayalım. Sonra fırın tepsisine dizelim üzerine sıvı yağ ve tuz gezdirelim. 180 derece fırında yarım saat pişirelim. Bu arada tavuk göğsünü kuş başı doğrayalım ve bir tavaya alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Yaklaşık iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim iki üç dakika daha kavuralım. Daha sonra domates sosunu ve baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve ocaktan alalım. Fırındaki kabağı çıkarıp hazırladığımız tavuk harcını üzerine yayalım. Bir yandan da beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir tencereye alalım ve ısıtalım. Sonra unu ilave edelim hafif kızarana kadar kavuralım. Kavurduğumuz unun üzerine sütü ilave edelim ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde çırpalım. Topaklanma kalmamasına dikkat edelim. Tuz ve karabiberi de ilave edip kaynayana kadar pişirelim. Ocaktan alalım daha önce hazırladığımız harcı üzerine dökelim. Sonra kaşar peyniri de serpelim ve 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
" } ] }