{ "title": "Tahinli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/tahinli-kabak-tatlisi(3).jpg", "date": "21.01.2024 12:17:16", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Tahinli Kabak Tatlısı, Kabak mevsimi geldiğinde ev hanımları genellikle kabak ile yapılan yemekleri ve tatlıları tercih etmektedir. Yapılışının kolay ve pratik olmasının yanı sıra malzemelerinin de az olması nedeniyle birçok kişi kabak tatlısını tercih eder. Aynı zamanda kabak tatlıları çok hafiftir. Kabak tatlısı çeşitleri arasında olan tahinli kabak tatlısının tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Hazırlanışı: Kabakları soyun ve 4-5 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimledikten sonra yıkayın ve bir tencerenin içine koyun. Daha sonra üzerine 4 su bardağı şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak bir süre bekletin. Bu işlem bir gece önceden yapılıp sabaha kadar bekletilirse daha iyi olur. Dinlendikten sonra kabakların sulandığını göreceksiniz. Tencerenin içindeki bir ters yaptıktan sonra tencereyi ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte kabakları pişirmeye bırakın. Yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişmesini kontrol etmek bıçak kullanabilirsiniz. Bıçak rahat batıyorsa pişiyor demektir. Kontrol ettikten sonra kabakları servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Belli bir süre bekledikten sonra soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirin. Tahin miktarını isteğe göre ayarlayın. Tahin gezdirdikten sonra ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }