{ "title": "Sütlü Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Sutlu-Kabak-75.jpg", "date": "19.01.2024 08:57:57", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Sütlü Kabak, denilince kabağın kızartması, çorbası veya tatlısı da yapılabilir. Ben tatlı sevenlerden olduğum için sizlerle sütlü kabak tatlısı tarifini paylaşacağım. Kabağın tatlısı ve özellikle de sütlü olanı lezzet açısından gayet iyi olmaktadır ve ayrıca yapımı ve malzemeleri açısından da pratik olduğu için de tercih edilmektedir. Sütlü kabak tatlısı oldukça hafiftir. Diğer tatlılar gibi rahatsız edici ağır bir etkisi yoktur. Sütlü kabak nasıl yapılır şimdi bunu öğrenmek için tarifini sizlerle paylaşacağım.

Sütlü Kabak Malzemeleri
Sütlü Kabak Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ve dilimlenmiş olan bal kabaklarını uygun bir kabın içerisine alın ve üzerine bir su bardağı toz şeker ilave ederek bir gün boyunca dinlenmesi için beklemeye bırakın. Bu işlem sonucunda bal kabakları şekerle iyice özleşmiş ve bal kabakları içeriğinde bulunan suyu iyice salmış olacak. Ertesi gün bal kabaklarını, pişmesi gereken tencerenin içerisine alın ve pişmeye bırakın. Bal kabakları pişerken üzerine margarini, unu ve bir su bardağı sütü de ilave edin. Kaynayana kadar bal kabaklarını karıştırın. Bal kabakları iyice piştikten sonra uygun bir fırın kabına alın ve önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına sürün. Bal kabaklarının üzeri iyice kızarana kadar bekleyin. Pişme süresi tamamlandıktan sonra tatlı soğuması için bir kenara alınır ve daha sonra buzdolabına kaldırılır, birkaç saat dinlendirilir ve tam kıvam alması sağlanır. İsteğinize bağlı olarak sütlü kabak tatlısının üzerine ceviz, fıstık veya Hindistan cevizi ile süsleyin. Bu şekilde lezzetini biraz daha arttırabilirsiniz. Sütlü kabak tatlısını servis edeceğiniz tabaklara alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

" } ] }