{ "title": "Sütlü Kabak Çorbası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/sutlu-kabak-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 02:07:53", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sütlü kabak çorbası, bu çorba farklı lezzetler tatmak farklı lezzetlerde çorba yapmak isteyenlerin muhakkak denemesi gereken bir çorba çeşididir. Çoğunlukla mercimek yayla şehriye çorbaları yaparız ve bunların dışına pek fazla çıkmayız. Bunlar dışında bir tarif deneyecekseniz bu tarif kesinlikle sütlü kabak çorbası olmalıdır. Özellikle bebeklerde ek gıdaya geçiş döneminde anneler farklı sebze çorbaları yapmak ister. Bu çorba hem onlar için bir öneri hem çocukları için iyi bir çorba türü olacaktır. Bebeklerin de seveceği bir çorba türü olacaktır.

Sütlü kabak çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Sütlü kabak çorbası nasıl yapılır?

Kabak çorbası yapımı için bir tencereye iki adet kabak bir adet patates bir adet kuru soğan yıkanır ve kabukları soyularak küp-küp doğranır. Üzerine iki yemek kaşığı pirinç de yıkanır ve eklenir. Altı kaşık sıvıyağ ilave edilir ve altı yedi su bardağı kadar su konulur. Çorbanız koyu olursa sonra sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Suyu da konulunca ocağa alınır ve ocak açılır tuzu eklenir ve sebzeler iyice pişene kadar kaynatılır. Sebzeler kaynayınca blenderden geçirilir ve tekrar ocağa alınır. On dakika kadar daha kaynatılır. Ayrı bir kapta bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı un bir su bardağı süt ve bir çay kaşığı karabiber iyice çırpılır pürüzsüz bir kıvamda olması gerekir. Kaynamakta olan sebzelerin içerisine yavaş yavaş aktarılır. Beş dakika daha kaynatılır ve ocak kapatılır ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }