{ "title": "Şekersiz Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/sekersiz-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 10:21:52", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Şekersiz kabak tatlısı, çok pratik ve sağlıklı bir yemektir. Genellikle diyette olan bireyler ve sağlıklı yaşamak isteyen kişiler bu tatlıyı tercih eder. Şimdi gelin sizlerle birlikte şekersiz kabak tatlısının yapımını inceleyelim.

Şekersiz Kabak Tatlısı Malzemeleri
Üzeri için
Şekersiz Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak dilimlenmiş bal kabakları kalın tabanlı bir teflon tencereye konur. Yıkanıp iki üç parçaya kesilmiş kuru incirler ve yine yıkanıp ayıklanmış kuru üzümler kabakların üzerine ilave edilerek eşit miktarda dağıtılır. Bir çay bardağı suyunu da koyup ateşe koyulur.25 dakika kadar yüksek ateşte tutulur, daha sonra çok kısık ateşte 3 saate yakın pişirilir. Kabakların iyice yumuşadığından emin olunca da ocağın altı kapatılır. Soğuyunca da servis etmeden önce iri ceviz taneleri ile güzelce süsleyin. Gerçek lezzetini hissedebilmek amacı ile pişme aşamasında herhangi bir baharat ilave etmedim. En son Tarçın ve karanfil ilavesi de kabağa çok yakışacaktır. Kabağımız hazır düz bir servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }