{ "title": "Sakız Kabağı Yemekleri", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Sakiz-Kabagi-Yemekleri-65.jpg", "date": "20.01.2024 07:33:05", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Sakız kabağı yemekleri, kabakgiller soyundan gelen sakız kabağı, acur, kavun, karpuz ve salatalığı da bünyesinde barındırmaktadır. Kabakların pek çok çeşidi vardır ve ılıman, sıcak iklimlerde yetişmektedirler.

Kıymalı Sakız Kabağı İçin Malzemeleri
Üzeri için
Kıymalı Sakız Kabağı Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde küp-küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanları tencereye alıp yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanların içerisine 200 gram kadar olan kıymayı da koyup, karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı da kavurduktan sonra, kabakların kabuklarını soyup, dörde bölüp kesince tencereye alıp hafif döndürdükten sonra, üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Yemek kaynayınca içerisine bir tutam tuz ve biraz kuru nane ilave edip, orta dereceli ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra yemek pişmeye yakın, pirinci de ilave edip 15 dakika kadar daha pişirip altını kapatabiliriz. Kuru nane bu yemeğin olmazsa olmazlarındandır. Tadını tam almak istiyorsanız mutlaka koymanızı tavsiye ederim. Yemek piştikten sonra, sarımsakları soyup, dövün. Bir kaba yoğurt döküp, üzerine dövülen sarımsakları ve tuzu ilave edip sarımsaklı yoğurdu da yaptıktan sonra yemeğin üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz. İsteğe bağlı kırmızı toz biberi yağda kavurup üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sakız Kabaklı Mücver Malzemeleri
Sakızlı Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaları bir kabın içerisine kırıyoruz. Üzerine yarım su bardağı unumuzu ilave edip, kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz. Kabakları rendeledikten sonra, karışımın içerisine döküp, baharatlarını, küçük küçük doğranmış taze soğanları, dereotu ve maydanozları da ilave edip iyice yarıştırıyoruz. Karışımı hazır hale getirdikten sonra, teflon bir tavada biraz yağ döküp, sakızlı kabak karışımından bir kepçe alıp tavaya döküyoruz. Mücverlerin her iki tarafını da kızardıktan sonra servis tabağına alabiliriz. Servis tabağına alırken, tabağın altına kâğıt havlu sermek, mücverlerin fazla yağını emmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sakız kabağı ile yapılabilecek çok fazla yemek çeşidi vardır. Kabak salata yapımlarında ya da böreklerin içerisinde de oldukça lezzetli olabilmektedir. Besleyici, düşük kalorili, fazlasıyla su içeren ve sindirimi kolaylaştıran, tat bakımından da oldukça lezzetlidir. Çorbasını ve zeytinyağlı sakız kabağını da denemenizi tavsiye ederim.
" } ] }