{ "title": "Pirinçli Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/pirincli-kabak-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 14:48:57", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Pirinçli kabak yemeği; yapımı oldukça kolaydır. Kabak çok besleyici bir besin maddesidir. Fakat nedense çocuklarımıza kabak yedirirken hep zorlanırız. Sanırım bunun en temel nedeni küçüklüklerinde kabak yemeği yedirmememizden kaynaklanır. Kabağa o süreçte sadece çorbalarda yer verilir. Oysaki içerisine biraz kıyma koyarak pişireceğiniz kabak yemeği bebekler için iyi bir öğün alternatifi olabilir. Kabak sert bir sebze olsa da piştiğinde çok yumuşak bir yemek halini alır ve bebekler hiç zorlanmadan yutabilir. Bu nedenle de ek gıdaya başlanırken mutlaka tercih edilmelidir. Kabak yemeğini içerisine hiçbir şey koymadan yapabileceğiniz gibi pirinç ya da bulgur koyarak da pişirebilirsiniz. Kabak yemeği yaklaşık 30 dakikada piştiğinden yemeğin yapımı için öyle çok fazla zamanda ayırmanız gerekmemektedir. Ben sizlerle pirinçli kabak yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden herkese kolay gelin.

Pirinçli kabak yemeği malzemeleri
Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Pirinçli kabak yemeğinin yapımına sebzeleri soyarak başlayın. Öncelikle kabakları soyun ve içerisindeki çekirdekli tabakayı ayıklayarak iri küp şeklinde doğrayıp yıkayın. Bir tencerenin içerisinde yemeklik doğranan soğan ile kıymayı kavurun. Üzerine yıkanan kabakları da ilave edin. Kabaklar biraz sararınca salçaların tamamını ekleyin ve birkaç dakika daha bu işleme devam edin. Kavrulan sebzenin üzerine kaynar suyu boşaltın ve kısık ateşte kabaklar yumuşama kıvamına gelinceye kadar pişirin. Yemeğinizin pişmek üzer olduğunu kabakların sertliğinin gitmesinden anlayabilirsiniz. Bu pişme kıvamını alan kabak yemeğinin üzerine yıkanan pirinçleri, tuzu ve baharatları da boşaltın ve pirinçler pişinceye kadar yemeği kaynatın. Pirinç biraz su çekeceğinden suyunu kendinize göre ayarlamayı ihmal etmeyin. Yoksa lapa gibi olur. Pirinçli kabak yemeği piştiğinde yemeğin altını kapatın. En son olarak ufak ufak doğranan dereotunu da yemeğin üzerine ilave edin. Kabak yemeğiniz hazır. Yanına yoğurt hazırlayarak ılıkken servis yapabilirsiniz.

Size mutfakta işinize yarayacak bir ek bilgi vermek istiyorum. Evinizde tüketemediğiniz pilav ya da dolma harcı varsa bunları sakın çöpe dökerek israf etmeyin. Bu şeklide yapacağınız kabak, ıspanak, pırasa ya da pirinçli köftelerde değerlendirebilirsiniz.
" } ] }