{ "title": "Peynirli Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/peynirli-kabak.jpg", "date": "20.01.2024 16:38:25", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Peynirli kabak, hazırlanması son derece pratik olan peynirli kabak sindirim bakımından da hafif bir yemektir. Garnitür olarak düşünülen peynirli kabakları et yemeklerinin yanına ikram olarak hazırlayabilirsiniz. Peynirli kabakları kahvaltı için veya kabul günlerinizde ara sıcak olarak düşünebilirsiniz. Üzerinde kullanacağınız peyniri kaşar olarak tercih etmiş iseniz peynirli kabakları sıcak olarak sunum yapmanız gerekir. Ancak tercihiniz beyaz peynirden yana ise soğuk olarak da sunum yapabilirsiniz.

Peynirli Kabak İçin Gerekli Malzemeleri
Kabakları haşlamak için
Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?

Peynirli kabak için kabakları ilk önce uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Kestikten sonra kabakların iç kısımlarını bir tatlı kaşığı ile çıkartıp temizleyin. Çıkarttığınız kabak içlerini daha sonra kullanmak için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su ilavesi yapıp kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz serpiştirin. Akabinde iç kısımları oyulmuş olan kabakları tuzlu suya ilave edip kaynatın. Kabaklar hafif yumuşayınca suyun içerisinden çıkartın.

Sudan çıkartılan kabakları bir fırın tepsisine dizin ve içlerini dolduracağınız peynirli karışımı hazırlamaya geçin. Bir kâsenin içerisine bir tane yumurtayı kırın ve çırpın. Üzerine temizlenmiş ve doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın. Ardından beyaz peynir ile rendelenmiş kaşar peynirini kâsenin içerisine alıp karıştırın. Hazırlanmış olan peynirli iç harcı kabakların içerisine bir kaşık ile alıp yayın. Tepsiye yerleştirilmiş olan peynirli kabakları 185 derece ısıdaki fırına yollayıp kızarana dek pişirin. Bu aşamada 10-12 dakika kadar fırında pişmesi yeterli olacaktır. Fırından çıkartılan peynirli kabakların üzerine sıcakken bir fırçayala zeytinyağı sürün ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }