{ "title": "Pekmezli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/pekmezli-kabak-tatlisi(1).jpg", "date": "23.01.2024 04:11:46", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Pekmezli kabak tatlısı, Anadolu'da yapılan harika tatlılardan biridir. Soğuk kış gecelerinde içinizi ısıtacak güzel bir tatlı. Ayrıca bu tatlıyı özel davetiniz de misafirlerinize sunabilir beğeneceklerine şimdiden emin olabilirsiniz. Pekmezli kabak tatlısı diyet dostu olup annelerin çocuklarına güvenerek yedirebileceği sağlıklı ve bir o kadar da yararlı bir tatlıdır. Bu sebeplerden olsa gerek son günlerde hızla yaygınlaş maktadır.

Tarif vermeden önce bal kabağından ve yararlarından biraz bahsetmek istiyorum. Bal kabağı bilinenin aksine sebze değil meyvedir. A vitamini, demir, potasyum, karoten, magnezyum içermesinden dolayı son derece faydalı bir besindir. Demir eksikliği anemisi tedavisinde, lif içeriği yüksek olmasında dolayı zayıflamaya yardımcı olur ve kabızlığa iyi gelir.

Pekmezli Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Pekmezli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal kabağını çok dikkatli olacak şekilde kabuklarını ince ince doğrayıp güzelce temizleyin. Çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla çıkarın ve küp-küp kalın bir biçimde doğrayın. Bir tencereye aldığınız doğranmış bal kabağının üzerine bir çay bardağı pekmezi gezdirin. Pekmezle kabağın özdeşleşmesi için yarım saat kadar bekletin. Üzerine yarım su bardağı suyu da ekleyip pişirin. Pişen kabakları bir fırın tepsisine alın. Kıtır kıtır olması için kabakları kuruyana kadar fırında pişirin. Artık tatlımız hazır oldu. Üzerine kıyılmış fındık veya ceviz içi serpip servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }