{ "title": "Patlıcan Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Patlican-Kabak-Yemegi-28.JPG", "date": "20.01.2024 03:42:28", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Patlıcan kabak yemeği, özel ve güzel yemeklerimizden biridir. Bu yemekte birbirinden vitaminli ve lezzetli sebzelerin buluşması ile muhteşem bir şölen ortaya çıkıyor. Üstelik vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin bir yemektir. Eğer patates seviyorsanız içine bir iki tane de patates koyarak tatlandırabilirsiniz. Üstelik patlıcan kabak yemeğini ister fırında ister de bir tencerede ocakta pişirmek mümkündür.

Patlıcan kabak yemeği malzemeler
Patlıcan kabak yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın ve hazırlayın. İlk olarak patlıcanları alacalı olarak soyun ve dilimlenerek hem acısını vermesi hem de kararmaması için tuzlu suyun içine koyun. Kabakları da aynı şekilde soyup dilimleyin. Daha sonra patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp süzün ve iyice kurutun. Başka bir taraftan yanmaz tavanın içine bir miktar sıvı koyun ve iyice kızdırın. Daha sonra azar azar kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın ve havlu kâğıt serilmiş tepsiye alın. Başka bir taraftan bir tavaya zeytinyağı koyun ve yemeklik doğranmış kuru soğanları döküp kavurun. Üzerine kıymayı ilave ederek karıştırın. Kıyma suyunu bırakınca domates rendesini de ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine baharatları ve tuzunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı kadar kaynar su ekleyerek kaynamaya bırakın. İçine kıyılmış maydanoz ve ilave edin ve ocaktan alın.

Fırında pişireceğiniz borcama sebzeleri güzelce dizin. Daha sonra sebzelerin üzerine tavada kavurduğunuz domatesli karışımı her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın. Bu karışımın da üzerine elma dilimi gibi doğradığınız domatesleri güzelce dizin ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına patlıcan kabak yemeğini koyarak yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Patlıcan kabak yemeği tarifi hazır. Yanına bir pilav yaparak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }