{ "title": "Patatesli Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/patatesli-kabak-yemegi.jpg", "date": "20.01.2024 09:53:06", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Patatesli Kabak Yemeği, Sebze yemeği sevenler çok sık tercih ettiği patatesli kabak yemeğinin yapılışı da çok pratiktir. Kalorisinin düşüklüğü ve malzemelerin az olması sebebiyle birçok ev hanımı patatesli kabak yemeğini çok sık yapmaktadır. Patatesli kabak yemeğinin tarifi şu şekildedir;

Patatesli Kabak Yemeği Malzemeleri
Patatesli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanın kabuklarını soyun ve doğrayın ve az bir suda pişirin. Yemeklerde pişmiş soğan kullanmak daha sağlıklıdır. Daha sonra tencerenin için bir miktar yağ koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanların üzerine domates ya da salça koyarak kavurmaya devam edin. Soğanlar ve salçaya kavrulmaya başlayınca ocağın altını kısın ve kabakları küp-küp doğramaya başlayın. Kabakları doğradıktan sonra patatesleri de aynı şekilde doğrayın ve tencerenin içine ilave edin. Bu şekilde bir süre kavurun. Daha sonra tencereye 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte olması sebzelerin dağılmadan pişmesini sağlayacaktır. Daha sonra pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ilave edin. Piştikten sonra ocağın altını kapattıktan hemen sonra 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını yemeğe ekleyin. Böylece patatesli kabak yemeğiniz hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }