{ "title": "Muhallebili Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/muhallebili-kabak-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:44:58", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Muhallebili kabak tatlısı, pasta görüntüsünde olan bu tatlıyı kabul günlerinizde gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Hazırlanması oldukça kolay olan muhallebili kabak tatlısını herkes kolaylıkla hazırlayabilir. Bu tatlı leziz olduğu kadar sağlık açısından da faydalıdır.

Muhallebili Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebi için
Kabaklı Harç için
Muhallebili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına öncelikle kabaklı harç ile başlayın. Bunun için kabakları dilimleyin ve yıkayıp bir tencerenin içerisine alın. Kabakların üzerine 2 su bardağı toz şekeri serpiştirin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateş de pişirin. Ardından kabaklar yumuşayınca blendr ile çekin ve püre kıvamına getirin. Püre kıvamına gelen kabakları bir kenara kaldırın ve muhallebiyi hazırlamaya geçin.

Muhallebi için bir litre sütü tencerenin içerisine boşaltın. Üzerine bir su bardağı unu ve bir su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi göz göz olup kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ilave edip blendr ile çırpın.

Bir paket pötibör bisküviyi eliniz ile parçalayın ve kırıntılar haline getirin. Kare veya yuvarlak bir borcamın içerisine bisküvileri serpiştirin. Bisküvilerin üzerine sütlü muhallebiyi dökün ve yayın. Tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın ve soğuduktan sonra üzerine kabaklı karışımdan döküp yayın. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Bir çay bardağı ceviz içini tatlının üzerine serpiştirin. Tarçını ve Hindistan cevizini de tatlının üzerine serpiştirip tatlıyı buzdolabına kaldırın. Bir sat kadar bekletin ve sürenin ardından dilimleyip sunum yağın.

Afiyet olsun.
" } ] }