{ "title": "Kuru Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kuru-Kabak-Dolmasi-19.jpg", "date": "19.01.2024 01:06:54", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Kuru kabak dolması, dolma sevmeyen var mı? Hiç sanmıyorum. İster yaprak ister kabak ister patlıcan olsun dolmayı sevmeyen eminim yoktur. Her şey taze iken tüketilmelidir deniliyor, doğru ama özellikle kabak ve patlıcan dolması yapacaksanız kurutulmuş olanı tercih etmenizi öneriyorum inanılmaz lezzetli oluyor. Ben tazesinden çok kurutulmuş olanı seviyorum ve yapıyorum, çocuklar gerçekten de zevkle tüketiyor. Tabi kabağın ve patlıcanın nasıl kurutulduğu da çok önemli lezzet açısından. Özellikle Gazi Antep ve Urfa yöresinde sıkça yapılan bu güzel yemek artık her ilde bilinmekte harika lezzetiyle de sofralarımızın vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Kabakları kendiniz de evde kurutabilirsiniz. Dilediğiniz kadar dolmalık kabağı alıp güzelce yıkayın ve başlarını kesip kabuklarını sıyırın. Kabuklarını sıyırdığınız kabakların içlerini kabak oyacağı ile çok fazla inceltmeden ve mümkün olduğunca delip yırtmadan çıkarın. İçini çıkardığınız kabakları kaya tuzu (Salçalık, turşuluk tuz) ile iyice tuzlayın bolca tuzlamak gerekiyor. Geniş bir kabın içerisinde kendi suyunu salana kadar bekletin ve sularını süzüp güneşli bir yerde baş aşağı sererek kurutun.