{ "title": "Kremalı Kabak Çorbası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kremali-kabak-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 18:59:13", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Kremalı Kabak Çorbası, çorbalar Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Menü de ne olursa olsun çorbanın eksik olduğu bir sofra her zaman eksik bir sofradır. Yemeklere ilk olarak sıcak bir çorba ile başlamanın, sindirim sistemine olan faydası saymakla bitmez. Bu kadar lezzetli ve faydalı bir gıdayı, üstüne bir de sebzeli yaparsanız size ve sevdiklerinize verdiği sağlığı tahmin etmeniz hiç de zor değildir. Üstelik çok kısa zamanda ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir çorba tarifidir. Sizlere sevdiklerinizi bu lezzetten mahrum etmemenizi öneririz. Kolay gelsin.

Kremalı Kabak Çorbası Malzemeleri
Kremalı Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabaklar ile patatesleri yıkayıp soyuyoruz. Ardından küp-küp doğrayarak hazır hale getiriyoruz.

Orta büyüklükte bir tencereye yaklaşık 6 su bardağı su koyup kaynatıyoruz. Üzerine kabakları ve patatesleri ilave edip yumuşacık oluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra et suyunu veya et bulyonu ilave edip bir miktar daha kaynatıyoruz. Tencereyi ocaktan indirip çorbayı karıştırıcıdan geçiriyoruz. Daha sonra çorbayı tekrar ocağa alıp kremayı ilave ediyoruz. Yeteri kadar tuz ilave edip bir iki taşım daha kaynatıyoruz. Hazır olan çorbamızı servis kasesine aldığımızda üzerine kara biber serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not. Et bulyon veya evde hazırladığınız et suyu çok fazla tuz içerebilir. Bu nedenle çorbaya tuz atarken ölçülü davranmanızı tavsiye ederiz.
" } ] }