{ "title": "Kıymalı Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kiymali-Kabak-Yemegi-12.jpg", "date": "19.01.2024 04:52:40", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kıymalı kabak yemeği; özellikle yoğurtla yenilecek harika bir lezzettir. Bazı insanlar yemeklerde kıymayı pek tercih etmezler fakat kıyma sebzeler içerisinde özellikle patates ve kabak ile yapılacak birçok yemeğe çok yakışmaktadır. Kabak diğer sebzelerden biraz farklıdır. Mesela çeşit kabak vardır ve adı aynı olmasına rağmen tadı ve görüntüsü farklıdır. Fakat her iki kabak çeşidi de bol miktarda posa içerdiğinden insan vücudu için çok faydalı bir besin maddesidir. Kabak denilince artık çeşitlilik arttığından kabak ile yapılan salatalar, pastalar, fırın yemekleri akla gelmektedir. Kabak ile yapılabilecek en kolay ve en klasik yemek ise bu durumda değişik versiyonları bulunan kabak yemeğidir. Kabak yemeğini güveç gibi bol domatesli pirinçsiz yapabileceğiniz gibi, kıyma kullanarak da pişirebilirsiniz. Eğer çocuklarınız da seviyorsa mutlaka kıymalı pişirmeye özen gösterin. Ben sizlerle bir anne klasiği olan kıymalı kabak yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum.

Kıymalı kabak yemeğinin malzemeleri
Üzeri için
Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı kabak yemeğinin yapımına başlamadan evvel kabakların kazınarak soyulması gerekir. Kabak elleri biraz tahriş eder. Bu nedenle eldiven kullanabilirsiniz. Soyulan kabakların ortasında yer alan ve çapak adı verilen kısımları keserek atın. Kalan kabakları ise yemeklik olacak şekilde doğrayın ve yıkayarak suyunu süzün. Kuru soğanları ve kırmızıbiberi yemeklik şeklinde doğrayın ve sıvı yağın içerisinde kıyma ile kısık ateşte kavurun. Eğer biraz tuz atarsanız soğanların daha hızlı kavrulmasını sağlamış olursunuz. Kavrulan malzemenin üzerine salça ve kabakları da ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha bu işleme devam edin. Daha sonra tencerenin içerisine kaynar suyu boşaltın. Kabak yemeği pişerken çok su çekmez. Kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fakat pirinç atacağımız için suyun esasında o zaman kontrol edilmesi gerekir. Suyu ekledikten sonra yemeğin tuz ve baharatlarını da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Ocağın kısık ateşte olması yemeğin taşarak ocağı kirletmesini engellemek ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilmek için gereklidir. Yemek pişme derecesine yaklaştığında ise yemeğin içerisine pirinçleri ve dereotunu ilave edin. Pirinçler pişene kadar ocaktan indirmeyin. Eğer dereotunun yeşil ve kokulu kalmasını isterseniz piştikten sonra atabilirsiniz. Kıymalı kabak yemeğiniz hazır.

Üzeri için yoğurt ve diğer malzemeleri su kullanmadan tel çırpıcı ile karıştırın. Yemeğin üzerine döküleceğinden yemeğin sıcak olmamasına özen gösterin. Yoksa yoğurt kötü bir görüntü ve hal alabilir.
" } ] }