{ "title": "Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-tatlisi(2).jpg", "date": "19.01.2024 08:12:10", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Kabak tatlısı çok lezzetli ve pratik bir hafif tatlıdır. Kabak tatlısının yapımı çok basittir ve kabak tatlısı çok sağlıklı ve hafif bir tatlıdır. Şimdi gelin sizler ile kabak tatlısının yapımını inceleyelim.

Kabak Tatlısı Malzemeleri
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktadan bahsetmek istiyorum. Tatlı için seçeceğiniz kabağın olgunlaşmış ve yumuşak olmasına dikkat etmeliyiz. Eğer Kabağa kürdan batırdığınızda kürdan rahat batıyorsa kabağınız yumuşak şekilde demektir. Kabak tatlısını yapacağınız günün bir gün öncesinde gerekli olan şekeri üzerine ilave ederek bekletirseniz şeker kabaklara işler ve tatlınızın tadı daha da lezzetli bir kıvamda olacaktır. Şimdi geçelim tatlımızın yapımına her bir kilogram kabak için bir kilogram şeker kullanmalısınız. Örneğin 5 kişi için kabak tatlısı yapacaksanız 1.5 kilogram kabak ve bir kilogram şeker yeterli olacaktır. Ayrıca tatlınızı yaparken şeker köpüreceğinden dolayı daha geniş ve derin bir tencere kullanılmalı. Kabak tatlısı için birey sayınıza göre kabak aldıktan sonra, bu kabakları karpuz şeklinde diklemesine kesip, her bir parçayı 5-6 santimetre aralıklarla doğrayın. Doğradığımız kabağı tencereye bir kat dizin. Üzerine de şeker serpiştirin. Eğer bir sıradan fazla kabak yapacaksanız şekerin ardından bir sıra şeklinde daha kabak ve üzerine şeker şeklinde kabaklar bitene kadar dizin. Bu işlemi yaptıktan hemen sonra 1 gece bu şekilde bekletin.

Ertesi gün kabak tatlınızı pişirmek üzere hazırlamaya başlayın. Hazırladığınız tencereyi ertesi gün kısık ateşe alıp, üzerine karanfil ve tarçın ilave ederek kabak tatlısı köpürene kadar pişirin. Eğer kabaklarınız yeterince sulanmaz ise üzerine 2 kahve fincanı su ekleyebilirsiniz. Eğer 4-5 kilogram kabak ile yapacaksanız 2 su bardağı su uygun olacaktır. Kabak tatlısı köpürmeye başladığında ise tencerenin kapağını yarım olarak kapatıp ocağınızı kısık ateşe alın ve bu şekilde kabaklar iyice yumuşayana ve şerbeti koyulaşana kadar (Yaklaşık 60 dakika) pişirin. Kabakların yeterli kıvamda yumuşayıp yumuşamadığını çatal batırarak kontrol edin. Eğer kabak tatlısını çok miktarda yapacaksanız pişirme süresi biraz daha uzayabilir. Kabak tatlınızı yaparken başından ayrılmasanız çok daha iyi olacaktır. Kabaklarınız yeterince yumuşadığında ise ocaktan alın ve servis tabaklarına alarak üzerine eşit miktarda ceviz serpiştirip servis yapın. Kabak tatlınız hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }