{ "title": "Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kabak-Tatlisi-Nasil-Yapilir-22.jpg", "date": "19.01.2024 05:16:26", "author": "mesut ulusal", "article": [ { "article": "
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır, sorusunun cevabı çok merak edilir. Kabak tatlısı, soyulmuş ve içindeki çekirdekleri çıkarılmış, baklava dilimleri şeklinde doğranmış bal kabağının uzun süre hafif ateşte pişirildikten sonra üzerine şeker şerbeti ve ceviz içi serpilmesiyle yapılan bir tatlı türüdür. Kabak tatlısı için farklı tarifleri deneme şansınız vardır. Her tarifin kendini özgü lezzeti vardır. Biz size kabak tatlısı nasıl yapılır sorusu için birkaç tarif vereceğiz. Damak tadınıza uygun tarifi seçip rahatlıkla yapabilirsiniz.

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeleri
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal kabağını karpuz gibi dilimleyin. İçerisindeki çekirdekleri çıkardıktan sonra kabağın kabuğunu soyun. Soyduğunuz kabakları yıkayarak 2 parmak kalınlığında doğrayın. Fazlaca büyük bir tencerenin içerisine kabakları dizin ve aralarına şeker serpin. Tencerenin ağzını kapatın ve bir gece boyunca şekeri çekmesi için bekletin. Bir gece bekleyen kabaklar suyunu iyice bırakır bu yüzden kabakları pişirirken su koymaya gerek kalmaz. Bekleme işlemi tamamlandıktan sonra kabaklar orta ateşte ve tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirme işlemi sırasında hazırladığınız karanfilleri tencerenin içine atabilirsiniz. Kabakları pişirme işlemi bittikten sonra 15 dakika boyunca tencerenin ağzı kapalı kalacak şekilde kabakların koyulaşması beklenir. Daha sonra kabaklar tencereden çıkarılır ve soğuması için bekletilir. Soğutma işleminden sonra kabağın üzerine kaymak ve ceviz eklenerek servis hazırlanır.

" } ] }