{ "title": "Kabak Suyunun Faydaları", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-suyunun-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 04:24:16", "author": "muhsin doğru", "article": [ { "article": "
Kabak Suyunun Faydaları: Kabak suyu B1 ve C vitaminleri ve protein, fosfor, demir, magnezyum, çinko, nişasta ve potasyum mineralleri bakımında çok zengin bir gıda maddesidir. Oldukça az yağ içerir ve nerede ise bu yağ oranı sıfıra yakın bir kolesterol ihtiva eder. Taze olarak sıkılan kabak suyunu içmek humma hastalığına faydalı olarak bilinmektedir. Ayrıca kabak suyuna şeker katıp içmek ani oluşan öksürüğe de iyi gelmektedir. İçerisinde bol miktarda lif içerdiğinden dolayı kolon sağlığını korur. Vücuttan toksinlerin atılmasında etkin görevi bulunmasıyla birlikte, kabızlığın da önleyicileri arasında yerini alan bir gıda olarak bilinmektedir.

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kabak suyu, sağlık bakımından birçok faydasının yanı sıra kilo verirken, zayıflama da kolaylık isteyenler için de oldukça önemli bir gıda olarak bilinmektedir. Göz ve kalp sağlığına faydalı olan kabak suyu, kanseri de önleyici özelliği bulunmaktadır ve bundan ötürü de prostat kanserinin oluşmasında da önleyiciliği olduğu öne sürülmektedir. Körlüğe neden olan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının oluşmasında önemli bir önleyici özelliği bulunmaktadır. Omurga da mineral yoğunluğunu artırıp kemik sağlığının korunmasında ve eklem problemlerinin oluşmamasında katkıda bulunur. Beta karoteni ihtiva ettiğinden ötürü kansere sebep olan kimyasal kirlenmelerin vücuda yerleşmesine müsaade etmeyip, ağız ve akciğer kanseri gibi riskleri de oldukça aşağıya çekebilmektedir. Kalp krizi ve felçlik gibi sağlık problemlerinin risklerini düşürme özelliği de bulunmaktadır. Yüksek kan basıncı seviyesinin sağlıklı bir düzeyde tutulmasında oldukça önemli bir konuma sahiptir.
" } ] }