{ "title": "Kabak Sufle", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-sufle.jpg", "date": "21.01.2024 08:41:11", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Kabak Sufle, Kabak bilinen aksine tohum içermesi nedeniyle meyve kategorisinde değerlendirilen bitkidir. En önemli özelliği Peygamber Efendimizin en sevdiği meyve olmasıdır. Bu nedenle onun ümmeti olan bizlerin de severek tüketmemiz ve çocuklarımıza da sevdirmemiz gerektiğine inanmışımdır hep. Kabağın içerdiği vitamin ve mineraller de tüketilmesi için oldukça geçerli bir nedendir. Kanseri önler, kemik sağlığını korur ve kalbe çok büyük faydaları vardır. Bağışıklık sistemine olan faydaları da saymakla bitmez. Bir vitamin deposu olan kabağı çocuklarımızın da severek tüketebilmesi için az sonra vereceğim tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Farklı ve sağlıklı bu lezzeti tüm sevdiklerinize güvenle sunabilirsiniz.

Kabak Sufle Malzemeleri 4 Kişilik
Kabak Sufle Nasıl Yapılır?

Kabakları tamamen soyduktan sonra rendeleyip derin bir kaba alıyoruz. Üzerine taze soğanın yalnızca yeşil yapraklarını ince ince kıyıp ekliyoruz. Maydanoz ve dere otunu da en üste ilave edip iyice karıştırıyoruz. Farklı bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Üstüne tuz ve karabiberi döküp yumurtalar köpürünceye kadar çırpıyoruz. Bu işlem sırasında mikser kullanabiliriz. Yeterince karıştığından emin olduğumuz yumurtanın üzerine hazırladığımız kabaklı harcı ekliyoruz. Harcı karıştırdıktan sonra 1 su bardağı unu da ekliyoruz. Karışımın üzerine son olarak kaşar peyniri, Hindistan cevizini ve kabartma tozunu koyup güzelce çırpıyoruz. Pişirme kabının içini tümüyle yağladıktan sonra sufleyi eşit miktarda dağılacak şekilde döküyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Ortalama 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }