{ "title": "Kabak Sote", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-sote.jpg", "date": "21.01.2024 03:29:47", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Kabak Sote; Kabak sote, akşam yemeklerinde sebze tüketmek isteyenler için gayet iyi bir tercihtir. Hafif bir yemektir ve kolayca yapılır. Aynı zamanda kalorisi yüksek olmadığı için diyet menünüze de ekleyebilirsiniz. Sindiriminin kolay olması nedeniyle sizi rahatsız etmeyecektir. Öğrencilerin, çalışan kadınların ve yemek yapmaya çok zaman ayıramadığınız zamanların da kurtarıcı yemeklerinden biridir. Ekonomik olması da bu lezzeti cazip kılan bir başka unsurdur.

Kabak Sote İçin Malzemeleri
Kabak Sote Nasıl Yapılır?

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve kâseye boşaltın. Biberi ve kabağı da doğrayın. Önce tereyağını tencereye koyun ve ocağın altını açın. Ardından tereyağı eridiğinde soğanları atın ve pembeleşmeye başlarken biberleri de ekleyin. Birkaç dakika karıştırın ve kabakları atın. Kabakları da attıktan sonra 4 -5 dakika karıştırın ve rendelenmiş domatesleri ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyin. Üzerine 3 bardak su dökün ve tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. Sonra tencerenin kapağını kapatın. Yemeğinizi pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra tadın bakarak da yemeğinizi kontrol edebilirsiniz. Yemeğin altını kapattıktan sonra soteyi tabaklara servis edebilirsiniz. Kabak sotenin yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yapabilirsiniz. Böylece iki lezzetin birbirini tamamlamasıyla lezzetli bir menü elde edersiniz. Yoğurt ya da ayran da tüketebilirsiniz.
" } ] }