{ "title": "Kabak Sandal", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-sandal.jpg", "date": "21.01.2024 06:51:35", "author": "teslime tuglu", "article": [ { "article": "Kabak Sandal: Yediğimiz birçok yemekten daha lezzetli ve daha hafif ve herkesin rahatlıkla tüketebileceği masrafı az leziz mi leziz bir yemek tarifi vereceğim. Kabak sandal yemeğinin tarifini vereceğim. Bu yemeğin öyle uzun uzadıya sizi yoracak ve sizi masrafa sokacak bir uğraşı yoktur. Bu vereceğim tarif 6 kişiliktir.

Kabak Sandalın Malzemeleri
Kabak Sandal içi için gereken malzemeler
Beşamel sosu için malzemeler
Kabak Sandal Nasıl Yapılır?

Kabakları soyup uzunlamasına keselim kestiğimiz kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkaralım içlerini çıkardığımız kabakları suda 10 dakika kadar haşlayalım. Kıymayı bir tavada suyunu salıp çekene kadar haşlayalım sonrasında kavuralım. Kıymanın üzerine tereyağını ince doğradığımız biber ve soğanı koyalım. Sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edelim. Beş aldı dakika sonra salçasını ve baharatları ilave edelim. Ocaktan alacağımız zaman ince ince doğradığımız maydanozları ilave edip iyice karıştıralım. Sosunu hazırlamak için çukur bir tavaya tereyağını koyup eritmeye başlayalım unu ilave edip kavuralım üstüne azar azar sütü döküp karıştıralım tuzu da döküp ocaktan indirelim. Yağlı bir kâğıda kabakları koyup tepsiye alıp harcı kabakların içine koyalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Beşamel sosu döküp 10 dakika kadar pişirelim. Pişen kabağın üzerine rende kaşarları döküp 5 dakika fırında bekletip servise hazır hale getirelim.
" } ] }