{ "title": "Kabak Reçeli", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-rteceli.jpg", "date": "19.01.2024 05:08:11", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Kabak reçeli, ülkemizde birçok bölgede yapılan bir reçel türüdür. Aslında günümüzde bazı insanlar direk olarak kabak yemedikleri için bu reçeli sevmeyebilirler. Fakat kabak seven insanlar için hem lezzeti ile hem de görüntüsü ile çok mükemmel bir yiyecektir. Üstelik insanlara sağladığı birçok fayda ile çok büyük etkiler yapmaktadır. Kabak reçelinin yapılışı aslında hemen hemen diğer bitkilerden yapılan reçeller gibi olduğu için bu reçel türü son derece kolay bir şekilde yapılabilir. Fakat kabak reçeli yapılışında asıl önemli olan kabak reçelinin yapılışı değil, aynı zamanda kabak reçeli içerisinde kullanılan malzeme miktarı çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kabak reçeli yapılışında kullanacağınız malzemelerin seçimine ve miktarına çok dikkat etmeniz gerekir. Aksi durumlarda reçelin kıvamı ve lezzeti üzerinde çok büyük farklılıklar olacaktır. Bu durumda dikkat etmeniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Kabak reçeli, insanlarda muhteşem bir enerji etkisi gösterir. Bu nedenle özellikle sabahları en az iki tatlı kaşığı kabak reçeli tüketerek gün boyu yoğun işleriniz için daha enerjik bir halde olabilirsiniz. Bu etkisi nedeni ile çocuklarınıza da sabahları en az bir tatlı kaşığı kabak reçeli yedirebilirsiniz. Aslında kabak reçeli, hemen hemen kabak tatlısına benzemektedir. Hatta bu reçelin görünüşü kabak tatlısı ile aynıdır. Kabak reçeli yaparken birçok kişi kireç kaymağı ile bu reçeli yapar. Bu durumu bizde tarifimizde uygulayacağız. Şimdi kabak reçeli için malzemelerden bahsedelim.