{ "title": "Kabak Pastası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-pastasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:54:57", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kabak Pastası, özellikle kış aylarının da bal kabağının mevsimi olması nedeni ile kolaylıkla bulunabilen bal kabağıyla yapılan oldukça leziz ve gösterişli bir pasta çeşididir. Özellikle hazırlanan krema ile buluşturulan bal kabağının pasta şekline getirilmesi hem damakları şenlendirirken hem de mükemmel görselliği ile gözlere itap eden şahane görselliği sayesinde vazgeçilemeyen pasta tarifleri arasında ilk sıralarda yer alacak bir pastadır.

Kabak Pastası İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Pastası Kreması İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Pastası Üzeri için
Kabak Pastası Nasıl Yapılır?

Kabak pastası hazırlığımıza ilk orak 1 kg kabağın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak başlayalım. Ardından doğranmış kabakları uygun bir tencereye yerleştirerek üzerine 2 su bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçını ortadan bölerek ekleyip tencerenin üzerine yarım su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Ardından kabaklar piştikten sonra bal kabaklarını ocaktan indirerek tenceredeki kalan fazla suyu süzdürerek alalım. Kabakların tencerede kalan fazla suyunun süzdürülmesi de oldukça önemlidir. Nedeni ise fazla su süzülmez ise kabaklar çok daha fazla bisküviye ihtiyaç duyulur ve bu nedenle kabaklar toparlanamaz. Ardından kabakların içinden çubuk tarçını çıkarttıktan sonra kabakları karıştırıcı yardımıyla püre şekline getirelim.

Püre haline gelen kabakların üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek karıştırarak kabakların iyice soğuması için bir kenarda beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada kabak pastamızın kremasını hazırlayalım.

Krema hazırlığı için uygun bir tencereye krema malzemelerinin tamamını alarak iyice karıştırarak harmanladıktan sonra ocağa koyarak krema kaynayıncaya kadar orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar pişirelim. Ardından kıvam alarak koyulaşan kremayı ocaktan indirerek bir kenarda soğuması için beklemeye bırakalım. Ancak soğuma esnasında kremanın üzerinin kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim.

Daha sonra kabak püresi iyice soğuduktan sonra üzerine 2 paket sade pötibör bisküviyi minik parçalar şeklinde kırarak ekleyelim. Fakat kırılan bisküvileri azar azar ekleyelim. Nedeni ise bazı durumlarda kabaklar fazla sertleşebiliyor ve kıvam alması zorlaşıyor. Ardından bisküvi eklenen kabakları buzdolabına alarak bir saat kadar beklettikten sonra dolaptan alarak iki eşit parçaya bölerek ilk parçayı tabanına yağlı kâğıt serilmiş kare cam tepsiye dökerek yayalım. Kabakların üzerine önceden hazırladığımız kremanın yarısını dökerek yaydıktan sonra üzerine ceviz içinin bir kısmını serpiştirelim. Ardından kalan kabakları kremanın üzerine yayarak bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kalan kremayı da aynı şekilde kabakların üzerini iyice kapatacak şekilde yaydıktan sonra üzerine ceviz içi ve rendelenmiş bitter çikolata serpiştirerek kabak pasta, mızı tamamlayalım. Hazır hale gelen pastayı buzdolabına koyarak en az 3-4 saat bekleterek istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }