{ "title": "Kabak Oturtma", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-oturtma(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:09:19", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Kabak Oturtma, En sevdiğim halidir kabağın ve çok sık yaparım bu kıymalı kabak oturtma yemeği. Gerçi ben her halini çok seviyorum. Perhize girdiğim dönemlerde de bol bol tükettiğim sebzelerden biri kabak. Yaz boyu dolabımdan birçok noksan olmaz ve artık son zamanları da meydana geldiği için daha bir sık yapar oldum. Önceleri çocuklara çok zorlanarak yediriyordum ama nihayetinde çok şükür artık severek yiyorlar, bana göre her haliyle farklı bir lezzet ama çocuklar böreğini ve bu kabak oturtma halini daha bir severek yiyorlar. Bilhassa bayram sonrasında, sebze tüketmek isteyenler için, belli bir miktar da kıyma miktarını azaltarak yapılınca dahi hem hafif hem çok nefis bir sebze yemeğidir emin olabilirsiniz. Zaten deneyince farkı sizde göreceksiniz eminim. Şimdi isterseniz bu güzel sebze yemeğinin tarifine geçebiliriz.

Kabak Oturtma Malzemeleri
Kabak Oturtma Nasıl Yapılır?

Kabakların kabukları soyulur ve belli bir kalınlıkta dilimlenir. Kızgın yağda kabakları kızartılır ve bir kâğıt havlunun üzerine alınır ki fazla yağını çeksin. Ayrı bir tavaya bir miktar yağ dökülür ve küçük küçük doğranmış soğanlar kızgın yağda sarartılır. Sararan soğana kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene dek kavrulur. Kavrulan kıymaya salçası, tuzu, baharatı eklenir ve birkaç dk kokusu çıkana kadar salçasıyla kavrulur.1 tane domatesin kabuğu soyulur ve minik küçük doğrandıktan ardından kıymaya eklenir ve kısık ateşte 4-5 dk daha pişirilir ve ardından ocaktan alınır. Kabaklar bir borcam tepsiye veya kullanmakta olduğunuz rastgele bir fırın tepsisine bir sıra yerleştirilir ve üzerine kıymalı harcın yarısı dökülür ve her yerine eşit geliyor olacak biçimde dağıtılır ve kalan kabaklar da bu kıymanın üzerine bir daha yerleştirilir ve daha ardından kıymalı harcın kalan yarısı da yeniden kabakların üzerine dökülüp, her yerine dağıtılır. Büyük bir domates kabuklarını soymadan dilimlenir ve tepsideki kabak oturtmanın üzerine yerleştirilir. Benzer biçimde biberlerde ortandan kesilip tohumları temizlendikten ardından yemeğin üzerine sıralanır. Bir bardak sıcak su yemeğin üzerine dökülür ve 180 derece fırında, üzerindeki domatesler pişene civarı pişirilir. Pişen yemek fırından çıkartılıp üzerine dereotu serpilir ve servis edilir.
" } ] }