{ "title": "Kabak Musakka", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-musakka.jpg", "date": "21.01.2024 08:58:17", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Kabak Musakka; kabakla yapılan yemekler patlıcana oranla daha hafif ve az yağlı oluyor. Lezzetli ve karışık olmayan bir yemek tarifi vereceğim sizlere umarım damak tadınıza uygun olur.

Kabak Musakka Malzemeleri
Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

Almış olduğumuz kabakların alt ve üst başları kesilir. Kabakların dış yüzeyleri hafif kazıdıktan sonra parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayıp tuzlu suya yatırın. Soğanlarımızı ince ince kıyıp bir tavada pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edelim ve kıyma suyunu salıp tekrardan çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken kıymanın üzerine domates salçasını ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Üzerlerine küçük küçük doğranmış biber ve bir adet domatesi ekleyip pişirmeye devam edelim. En son olarak da malzemenin üzerine baharatlarını da ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alıp ağzını kapatalım.

Bir tencerenin içine tereyağı eritelim. Daha sonra kabakları tuzlu sudan alıp güzelce yıkayalım ve kabakları tencere içine güzelce dizelim. Hazırlamış olduğumuz kıyma malzememizi kabakların üzerine yayalım. Artan domatesi halka şeklinde doğrayıp kıyma harcının üzerine yerleştirelim. Tencereye yemeğimizin dibi tutmasın diye bir bardaktan biraz fazla su ve bir hazır paket et suyumuzu ilave edelim. Yemeğimizi hafif ateşte ağzı kapalı karıştırmadan pişmeye bırakalım. Arada bir tencereyi sallamayı unutmayalım. Suyunu çekip, kabaklar yumuşayınca yemeğimizi ocaktan alalım. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek ikram edebiliriz. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurtta koyabiliriz. Hazır olan kabak musakkayı damak ve göz zevkinize göre sunumu yapınız.

Afiyet olsun.
" } ] }