{ "title": "Kabak Mezesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-ezmesi(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:54:01", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "
Kabak mezesi, çok farklı bölgelerde çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Akşam yemeklerinde sofraları süsleyen lezzetli meze çeşitlerinden bir tanesidir.

Kabak mezesi için gerekli malzemeleri
Kabak mezesi nasıl yapılır?

Kabaklarımızı öncelikle bir güzel yıkıyoruz. Kabuklarını tamamen soyuyoruz. Soyduktan sonra kabaklarımızı rendeliyoruz. Rendelenmiş kabaklarımızı kızdırılmış Ayçiçek yağında yakmayacak şekilde kızartıyoruz. Ayrı bir kapta süzme yoğurdumuzu çırpıyoruz. Daha sonra sarımsaklarımızı soyup havanda tuz ile dövüyoruz. Kızarmış olan kabaklarımızı ve dövmüş olduğumuz tuzlu sarımsak karışımını yoğurdumuzun içine ekliyoruz. Hafifçe karıştırıyoruz ve küçük kayık tabağa alıyoruz. Daha sonra tavada tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine pul biber ile dolmalık fıstığı ekleyip kavuruyoruz. Kavurmuş olduğumuz bu karışımı mezemizin üzerine ekliyoruz. Mezemiz tam olarak hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }