{ "title": "Kabak Köftesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-koftesi(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:00:04", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kabak Köftesi; Kabak denildiği zaman aklımıza ilk gelen yemekleri etli ve zeytinyağlı olanlarıdır. Aslında kabaktan çeşit çeşit yemek yapılır. Mücveri, kızartması, yoğurtlu yemekleri, salatası, püresi, köftesi ve daha saymakla bitiremediğimiz birçok yemeği yapılmaktadır. Ben bugün patates köftesi yapacağım ama benim yapacağım tarif iki çeşit olacak. Çünkü sade kabaklı yaptığım zaman benim çocuklar yemiyor.

İlk yapacağım tarif kabak köftesi.

Kabak Köftesi Malzemeleri
Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk önce kabağın kabuğunu soyalım ve bir kaba rendeleyelim. Sonra mayayı ılık suda eritip kabağın üzerine dökelim. Daha sonra soğan ve maydanozları ince ince doğrayalım ve kabağın üzerine dökelim. Daha sonra yumurta, beyaz peynir ve tuzu da ilave edelim. Aldığı kadar unu da döküp tüm malzemeleri bir güzel karıştıralım. Hazırladığımız köfte harcını mayalanması için 15-20 dakika bekletelim. Mayalandıktan sonra rulo şekli verelim ve bir tabağa dizelim. Bu işlem bittikten sonra yağı bir tavaya alalım ve iyice kızdıralım ve köfteleri içine atıp altlı üstlü kızartalım. Kızartma işlemi bittikten sonra yoğurt ile servis yapalım.

" } ] }