{ "title": "Kabak Kalye", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-kalye.jpg", "date": "19.01.2024 15:44:21", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kabak kalye, hazırlanması son derece pratik olan bu yemeğin içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral yer almaktadır. Kalori değeri oldukça düşük olan kabak sebzesini diyet yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Lifli sebzelerden bir tanesi olan kabak sebzesi çocukların gelişim çağında da fayda sağlamaktadır. Onların büyümesinde ve sağlıklı gelişmesinde etkili olacak kabak yemeğini haftada bir gün yedirmek gerekir. Son derece besleyici olan kabak sebzesinin içerisinde B ve C vitaminlerinden bol miktarda vardır. Aynı zamanda vücudu enfeksiyon hastalıklarına karşı korur ve iyi bir antioksidandır.

Kabak Kalye İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Kalye Nasıl Yapılır?

Kabak kalye için kabaklarını yıkayın ve dış kabuklarını soyun. Bu aşama da kabağın en faydalı yerlerinden biri de kabuk kısımlarıdır. Eğer kabak sebzesinin kabuk kısımları taze ve zarar görmemiş ise soymak yerine çatal ile çizgiler atmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle faydasından da yararlanmış olursunuz. Kabukları soyulmamış ve çizgi atılmış olan kabakları ortadan ikiye uzunlamasına olacak şekilde kesin. Ardından ay veya küp şeklinde kabakları dilimleyin ve süzgecin içerisine alıp yıkayın. Yıkanmış oklan kabakların suyu süzülürken siz de bu arada yemeğin diğer malzemelerini hazırlamaya geçebilirsiniz.

İki tane kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Yemeğin pişeceği tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edip tencereyi kısık ateşli ocağın üzerine yerleştirin. Yağ ısınınca önceden doğranmış olan kuru soğanları tencereye ilave edip kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince tencerenin içerisine biber ile domates salçasını ilave edip karıştırın. İki tane domatesi yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve tencerenin içerisine ilave edin. Malzemeleri bir güzel harmanlayın ve tencerenin içerisine tuz ile baharatları serpiştirin.

Doğanmış olan kabakları bu aşama da tencerenin içerisine alıp karıştırın. Ki yemek kaşığı pirinci yıkayın ve kabakların üzerine serpiştirin. Bir su bardağı sıcak suyu yemeğin içerisine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateş de yemeği yumuşayana dek pişirin. Kabak sebzesi yumuşadıktan sonra yemeğin içerisine ilave edeceğiniz dere otunu yıkayıp doğrayın ve kabak yemeğinin içerisine ilave edip karıştırın. Dereotunu ilave ettikten 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ve yemeği arzuya göre ılık ya da soğuk olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }