{ "title": "Kabak Haşlama", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-haslama.jpg", "date": "20.01.2024 08:23:24", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabak haşlama, kabakgiller familyasına ait olan bitkinin meyvesi sebze olarak tüketilir. Kök kısmı saçaklı, sürüngen, ince ve uzun yapıdadır. Üst kısmı sert ve tüylüdür. Meyvesi oldukça etli ve sulu olan kabak potasyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengin içeriğe sahiptir. Lif bakımından da zengin içeriğe sahip olan kabak birçok sağlık problemine karşı iyi gelir. Kabak farklı yemekler yapılarak tüketilebilen bir sebzedir. Ayrıca tatlı, turşu ve salata yapımında da kullanılır. Kabak haşlama özellikle hafif beslenenler, vejetaryenlar ve diyet yapanlar için uygun bir yemek türüdür.

Kabak Haşlama İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Haşlama Nasıl Yapılır?

Kabak haşlama fırında ya da suda yapılabilir. Ancak sağlık bir pişirme yöntemi olan fırınlama yöntemi daha fazla tercih edilmektedir. Kabağın kabukları soyularak iyice yıkanır. Daha sonra kabak yuvarlak olacak şekilde doğranır. Doğranan kabaklar fırın tepsisine dizilerek, 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yaklaşık 15-20 dakika fırında bekletildikten sonra yumuşayan kabaklar fırından alınır. Sıcağıyla üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı eklenip karıştırılarak eritilir. Daha sonra haşlanan kabaklar servis tabağına alınır. Sarımsakların kabuğu soyularak yoğurdun içine rendelenir. Yeteri kadar tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınan kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tere yağın geri kalanı sos tavasında eritilir ve üzerine kırmızı pul biber eklenerek sos hazırlanır. Hazırlanan sos yoğurdun üzerine gezdirilir. Haşlama kabak mükemmel lezzeti ile servis için hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }