{ "title": "Kabak Graten", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-graten.jpg", "date": "21.01.2024 03:03:23", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kabak graten, hazırlanması son derece pratik ama lezzeti damak da kalacak nitelikte olan bu yemeği canınız güzel bir sebze yemeği istediğinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sağlık açısından da birçok faydası olan kabağın içerisinde bol miktarda C ve B vitaminleri de yer almaktadır. Bu nedenden dolayı da saç ve cilt sağlığı için sayısız fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda kabak, cildin erken yaşlanmasını önleyen önemli etkenleri içerisinde barındırmaktadır. Çeşitli kanser hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır ve göz sağlığını desteklemektedir.

Kabak graten yemeğini sakız kabağı ile hazırlamanızı öneririz. Böylelikle daha lezzetli bir kabak yemeği hazırlamış olursunuz. Aynı zamanda akşam menüsüne yapacağınız kabak graten en çok da çocuklarınızın hoşuna gidecektir.

Kabak Graten Malzemeleri
Kabak Graten Nasıl Yapılır?

Hazırlanması oldukça pratik olan kabak graten yemeğinin hazırlığına kabaklar ile başlayın. Bunun için kabakları uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. Ardında derin bir tencere alın ve içerisine bir litre sıcak su ilavesi yapıp kaynatın. Su kaynamaya başladığında bir tatlı kaşığı tuzu suyun içerisine alın ve kabakları ilave edin. Kabakları çok pişmeyecek şekilde birkaç dakika haşlayın ve hafif yumuşadığında suyun içerisinden alın. Bir kenara soğuk su alın ve sudan çıkan kabakları soğuk suya tutun.

Haşlanmış kabakların suyu süzüldüğünde kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp bir fırın tepsisinin içerisine alın. Bu arada kabaklar dinlenirken siz de beşamel sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. Beşamel sos için verilen yağı bir tavanın içerisine alın ve kısık ateşte eritin. Yağ eriyince tavanın içerisine unu ilave edin ve karıştırın. Unun kokusu çıkana dek kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan unun içerisine bir fiske tuz serpiştirin ve karıştırın. Akabinde sütü yavaş yavaş tavanın içerisine alın ve bu aşama da sürekli karıştırmaya özen gösterin.

Beşamel sos kaynamaya başladığında birkaç saniye kaynatın ve ocağın üzerinden indirin. Hazırlanmış olan beşamel sosu kabakların üzerine döküp karıştırın. Ardından dereotunu da temizleyip dilimleyin ve kabakların içerisine dahil edip tekrar karıştırın. Fırın tepsisini fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Kabak gratenlerin pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peynirini her tarafına serpiştirin ve yemeği tekrar fırına gönderin. Verilen süre içerisinde kaşar peyniri eriyecektir ve kızarmaya yüz tutacaktır. Kızarmasına yakın yemeği fırından alın ve sıcak olarak dilimleyip sunum yapın. Arzu ederseniz yemeği kıymalı veya tavuklu da hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
" } ] }