{ "title": "Kabak Ezmesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-ezmesi.jpg", "date": "19.01.2024 00:38:35", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Kabak Ezmesi, Kabak ezmesi çok basit bir meze çeşididir. Çok fazla tercih edilen bir meze ya da salata türü değildir. Çok faydalı olan bu ezmeyi patates kızartmalarını yanına, köftelerin yanında, aklınıza gelen diğer tüm yemeklerin yanında da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda davetlerde size bir çeşit imkânı da sağlayan bu ezmeyi tercih edebilirsiniz. Kabak ezmesi yapacağınızda kabakların taze olmasına dikkat edin. Sebzelerin her zaman tazeliği sizin avantajınıza olacaktır.

Kabak Ezmesi İçin Gereken Malzemeleri
Kabak Ezmesi Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp, kurutunuz. Ardından kabakları pijama şeklinde düz bir şekilde suyun ve rendeleyin Rendelediğiniz kabakları hafif yağda koyulaşana kadar kavurun ve ateşten indirerek soğumaya bırakın. Ardından ince ince dereotu, maydanoz ve sarımsakları kıyın. Kavrulan kabakların içine süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Kaşıkla diri kalmaması için ezin. Ardından bir tabağa boşaltın ve üzerine dereotu ve maydanozu serpiştirin. Üzerine pul biberi, kuru naneyi sarımsak rendesini de dolaştırın. İsterseniz limon sosu da kullanabilirsiniz. Enfes bir tadı muhteşem bir görüntüsü olacağından şimdiden eminim. Gerisi sizin maharetinize kalmış artık.

Afiyet olsun. Bakalım kızlar.
" } ] }