{ "title": "Kabak Dolması Kıymalı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-dolmasi-kiymali.jpg", "date": "20.01.2024 19:59:13", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kabak Dolması Kıymalı; Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan dolma çeşitleri lezzetiyle dillerden düşmektedir. Ev kadınlarının sürekli tercih ettiği ve her yaş grubu tarafından tercih edilen dolma çeşitlerinin yapılışı da çok pratiktir. Ev hanımlarının özellikle gün toplantılarında tercih ettiği ve kalori olarak düşük olan dolma çeşitlerinden biri de kabak dolması kıymalı olandır. Tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Sosu için
Üzeri için
  • Bir miktar yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
Kabak Dolması Kıymalı Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın daha sonra ikiye bölün. Böldükten sonra kenarlarını oymadan içini boşaltın. Daha sonra ayrı bir kabın içinde iç harcı hazırlayın. İç harç için soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın ve üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin. Daha sonra baharatları, tuzu, sıvı yağı ve salçayı ilave ederek karıştırın. İç harcı hazırladıktan sonra kabakların içini bu harç ile doldurun. Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin. Bütün kabaklar bittikten sonra bir kabın içerisinde salçayı, baharatlarını ve suyu karıştırarak dolmaların üzerinden aktarın. Suyunu da ayarladıktan sonra kapağını kapatıp ocağa koyun. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra servis tabağına koyun. Üzerine sarımsaklı dere otlu yoğurt yapın daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }