{ "title": "Kabak Çintmesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-cintmesi.jpg", "date": "21.01.2024 16:33:19", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Kabak Çintmesi, Kabak, vitamin, mineral, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi pek çok açıdan zengin olan lifli bir sebze türüdür. Kabak idrar yolları ve bağırsaklar için çok faydalıdır. Bu nedenle kabak tüketmeniz sağlığınız için çok gereklidir. Cildin yenilenmesine, vücudun temizlenmesine, sakin ve yenilenmiş bir şekilde güne devam etmenize katkı sağlar. Kabağın her türlüsünü tüketmelisiniz. Bunlardan biri de kabak çintmesidir. Kabak çintmesini yemeklerin yanına meze olarak ve salata gibi de tüketebilirsiniz. Bu yemek Adana yöresine ait bir yemektir. Aynı zamanda Ege Bölgesi tarafından da çok fazla tercih edilen bir sebze yemeğidir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir.