{ "title": "Kabak Çintmesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-cintmesi.jpg", "date": "21.01.2024 16:33:19", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Kabak Çintmesi, Kabak, vitamin, mineral, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi pek çok açıdan zengin olan lifli bir sebze türüdür. Kabak idrar yolları ve bağırsaklar için çok faydalıdır. Bu nedenle kabak tüketmeniz sağlığınız için çok gereklidir. Cildin yenilenmesine, vücudun temizlenmesine, sakin ve yenilenmiş bir şekilde güne devam etmenize katkı sağlar. Kabağın her türlüsünü tüketmelisiniz. Bunlardan biri de kabak çintmesidir. Kabak çintmesini yemeklerin yanına meze olarak ve salata gibi de tüketebilirsiniz. Bu yemek Adana yöresine ait bir yemektir. Aynı zamanda Ege Bölgesi tarafından da çok fazla tercih edilen bir sebze yemeğidir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir.

Kabak Çintmesi Malzemeleri
Kabak Çintmesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle boş bir tencereye bir fincan kadar sıvı yağı boşaltıyoruz. Ardından soğanları küp-küp doğrayarak pişirmeye başlıyoruz. Kısık ateşle başlarsanız diğer malzemeleri hazırlarken yavaş yavaş da soğanlarımız pembeleşir. Biberleri de küçük küçük doğrayın ve soğanlara ilave edin. Ardından küçük küçük kabakları doğrayın ve ekleyin. Karıştırın ve pişmeye başladığında domatesleri de rendeleyerek ya da çok küçük küçük doğrayarak yemeğinize ekleyin. Ben rendelemeyi çok fazla tercih etmiyorum. Son olarak yemeğin tuzunu ve malzeme listesindeki baharatlarını ekleyin. Sarımsakları da soyup küçük küçük doğrayın ve yarım su bardağı kadar su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Yemeğimizi pişmeye bırakabilirsiniz. Dilerseniz tavuk suyu da atabilirsiniz. Ardından yemek piştikten sonra isteğe bağlı olarak çırpılmış yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
" } ] }