{ "title": "Kabak Çiçeği Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-cicegi-dolmasi(3).jpg", "date": "21.01.2024 11:14:37", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kabak Çiçeği Dolması, kabak çiçeği sürekli açan bir çiçek değildir. Sabah güneşi ile açar ve öğlene kadar çiçekleri geri kapanır. Kabak çiçeğini elde etmek için sabahın erken saatinde toplanması gerekir. Kabak çiçeği dolması yaparken dikkat edilecek en önemli unsur çiçeklerin iyi bir şekilde yıkanmasıdır. İçerisinde bulunan tüylü kısımları yıkayarak çıkartmak gerekir. Aksi halde ağız da kötü bir tat bırakabilir.

Kabak Çiçeği Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

Yanmaz tabanlı bir tavanın içerisine kıymayı ilave edelim ve kavuralım. Kavrulan kıymanın içerisine eklenecek olan kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince yemeklik şekilde doğrayalım. Doğradığımız kuru soğanları kıymanın içerisine alıp kavurmaya devam edelim. Kıyma ile soğan iyi bir şekilde kavrulduktan sonra sivri biberleri çok ince olacak şekilde doğrayalım ve yağ ile tavanın içerisine ilave edip karıştıralım. Karıştırılan malzemelere baharat ve tuz ilavesi yapıp harmanlayalım.

Domatesin kabuklarını soyalım ve minik küpler şeklinde doğrayalım. Doğranmış domatesleri de tavanın içerisine alıp karıştıralım. Bir yemek kaşığı domates salçası ile biber salçasını da malzemenin içerisine ilave edelim. Bir diş sarımsağı rende yapalım ve harcın içerisine katalım. Ardından nar ekşisini ve karabiber ekleyelim. Bulgur ile pirinci bol su ile yıkayalım ve harcın içerisine ilave edip bir güzel karıştıralım.

İtinalı şekilde karıştırılmış olan dolmanın iç harcını bir kenara alalım ve kabak çiçeklerini hazırlamaya geçelim. Yıkanmış ve temizlenmiş olan kabak çiçeklerini doldurmak için suyunu süzdürüp bu işlemi yaparken dikkatli olmaya özen gösterelim. Bir tane kabak çiçeği alalım ve iç kısmını hafif şekilde açıp içerisine birer yemek kaşığı iç harçtan ilave edelim.

İç kısımları doldurulan kabak çiçeklerinin ağız kısımlarını birbirine yapıştıralım ve tencerenin içerisine dizelim. Bütün kabak çiçeği dolmalarını tencereye dizdikten sonra tencerenin kenarından bir su bardağı sıcak su ilavesi yapalım ve tencereyi ocağın üzerine alalım. Orta harlı ateşin üzerinde kabak çiçeği dolmalarını pişirelim. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan kabak çiçeği dolmalarını ocağın üzerinden alalım ve dinlenmesi için bir bezin arasına saralım. 5 dakika kadar dinlendirelim ve beş dakika sonra servis tabaklarına kabak çiçeği dolmalarını alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }