{ "title": "Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-cekirdegi-nasil-kavrulur.jpg", "date": "21.01.2024 05:18:00", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur, Bal kabaklarının hem kendisinden hem de çekirdeğinden faydalanmak mümkündür. Kabağın tatlısının yapıldığı gibi çekirdeği de değişik yöntemlerle değerlendirilebilir. Kabak çekirdeği genelde kavrularak tüketilmektedir. Peki, kabak çekirdeğinin daha lezzetli olması için neler yapabiliriz.

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak çekirdeklerinin üzerindeki turuncu kabak artıkları temizlenmelidir. Daha sonra kabak çekirdekleri kaynamış ve tuzlu suda on dakika boyunca haşlanır. Kabak çekirdekleri bir süzgeç yardımıyla süzülür ve bir bez ya da kâğıdın üzerine konulur, hiç su kalmayacak şekilde kurulanır. Kabak çekirdekleri fırın tepsisinde zeytinyağı ve tuz ile iyice karıştırılır. Çekirdekleri birbirine yapışmadan ve üst üste gelmesini engelleyerek tepsiye yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirip on dakika pişmesini sağlayın. On dakika sonra tepsiyi, çekirdekleri karıştırmak için fırından çıkarıp ardından tekrar fırınlayın. Beş dakika sonra pişip pişmediğini kontrol etmek için bir tane kabak çekirdeğinin içi açılıp bakılabilir. Sonrasında çekirdekleri kavrulma kıvamına geldikten sonra yanmadan fırından çıkartın. Biraz daha tuz ekleyerek çekirdeklerin soğumasını bekleyin. İsteğe göre kabak çekirdeği baharat katılarak da kavrulabilir.

Kabak Çekirdeği Kavrulma Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kavrulması Nasıl Yapılır?

Kabak çekirdekleri bir gece öncesinden su dolu bir kapta bekletilmelidir. Sonrasında çekirdekleri süzüp yıkadıktan sonra baharatlarla karıştırarak fırın tepsisine aynı şekilde yayarak çıtır çıtır oluncaya kadar fırınlamalısınız.
" } ] }