{ "title": "Kabak Çekirdeği Besin Değeri", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kabak-Cekirdegi-Besin-Degeri-29.png", "date": "20.01.2024 07:56:52", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "
Kabak Çekirdeği Besin Değeri, oldukça yüksek olan, birçok kişinin severek yediği kuru yemiş türüdür. Kabak çekirdeğinin 100 gr 'ında günlük ihtiyacımızın %27'si kalori, %16'sı lif, %49'u protein, 181mgr omega 3 yağ asidi, 20703 mgr'da omega 6 yağ asidi, manganez %151, magnezyum %134, demir%83, bakır %69, K vitamini %64, Çinko %50, fosfor %11, potasyum %23 bulunur. Kabak çekirdeği birçok mineral, vitamin ve lif açısından oldukça zengin bir besindir. Kabak çekirdeği küçük fakat faydaları oldukça çoktur. Sağlık için zararlı olmayan doymamış yağları ihtiva eder aynı zamanda bitkisel omego 3 içerir. Bu bakımdan iyi bir besin ve enerji kaynağı olmakla birlikte, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kabak çekirdeği protein bakımından da oldukça zengindir. Bir kuruyemiş olan kabak çekirdeği diğer çerezler gibi stresin ve depresyonun azalmasında faydalı olabileceği gibi uyumadan önce yenilen kabak çekirdeği iyi uyumaya yardımcıdır. Antioksidan yönünden zengin olduğu için kalp damar sağlığı açısından faydalı olduğu söylenebilir. Şeker hastaları ve diyabeti olanlar için birçok gıda sakıncalı görülürken kabak çekirdeği, kandaki şekerin dengelenmesinde yardımcıdır. Bir avuç kabak çekirdeği yenildiğinde lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissi uyandırır, spor sonrası da yağ yakılmasında etkili olduğu düşünülebilir. Demir, çinko, magnezyum içermesi bakımından cilt, saç, tırnak sağlığı için iyi gelebilir. Birçok gıda türünde olduğu gibi bayat kabak çekirdeği mide bulanmasına sebep olabilir. Bayat tüketilmemelidir. Fazla yenildiğinde, rahatsızlık verebilir, kilo yapabilir.

Kabak çekirdeği besin değeri (100 gr tuzsuz, kavrulmuş)

" } ] }