{ "title": "Kabak Böreği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-boregi(3).JPG", "date": "21.01.2024 09:16:51", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kabak Böreği, genellikle herkesin evinde yaz kış bulunabilecek olan malzemelerle hazırlanan ve tadına doyum olmayan kabak böreği lezzetli olmasının yanı sıra da oldukça sağlıklı bir börek çeşidi olarak yediden yetmişe beğeniyle tüketilen bir börektir. Sevdikleriniz ve gelecek olan misafirleriniz için iç huzuruyla lezzetinden emin olarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel börek çeşidini sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayarak ana yemek olarak veya kış mevsiminde sıcacık bir bardak çay eşliğinde kabak böreğinin lezzetine lezzet katarak tüketebilirsiniz.

Kabak Böreği Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Böreği İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Böreği Üzeri İçi Gerekli Malzemeleri
Kabak Böreği Nasıl Yapılır?

Kabak böreği yapımına ilk olarak hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yarım litre ılık su, yarım çorba kaşığı tuz ilave ettikten sonra azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak ele yapışmayacak kıvam alan hamurumuzun üzerine temiz bir mutfak bezi yardımıyla kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra böreğimizin iç harcını hazırlamak için 3 adet kabağın kabuklarını soyarak bir kabın içine rendeleyin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup ince ince kıyarak rendelenmiş kabakların üzerine ekleyerek üzerine tuz serpiştirerek karışımı iyice karıştırarak harmanlayıp bir süre sularını salmaları için beklemeye bırakalım. Ardından kabak ve soğanları elimizle mıncıklayarak suyunu çıkarttıktan sonra avuç içimizde sıkarak temiz bir bezin üzerine alarak sularını çıkartalım. Suyu çekilen kabak ve soğanların üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 250 gr lor peynir ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı iyice karıştırarak hazır hale getirelim.

Ardından önceden yoğurarak dinlenmeye bıraktığımız hamuru 3 eşit parçaya bölerek beze şekline getirelim ve her üç bezeyi de bir oklava yardımıyla incecik açalım. Ardından fırın tepsisini iyice yağlayarak ilk açılan yufkayı tepsiye düzgün bir şekilde yayarak serip hamurun üzerini iyice yağlayın. Yağlanan yufkanın üzerine kabaklı iç harcın yarısını dökerek yayalım ve harcın üzerine ikinci yufkayı serdikten sonra yağlayıp kalan iç harcı yayalım. İç harcın üzerine son yufkayı serip yağladıktan sonra tepsiden taşan yufkaların kenarlarını toplayarak tepsiye yayalım. Hazır hale gelen kabaklı böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu veya susam serpiştirip börekleri keskin bir bıçak yardımıyla istediğimiz şekilde dilimleyin. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına sürüp böreğimiz kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }