{ "title": "Kabak Bayıldı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/kabak-bayildi.jpg", "date": "21.01.2024 10:38:13", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Kabak Bayıldı, kabak severler için oldukça güzel ve kolay yapılabilen bir yemek çeşididir. Kabak bayıldı, isminden de tahmin edilebileceği gibi imam bayıldı benzeri bir yemektir. İmam bayıldı yemeğindeki patlıcan yerine burada kabak vardır.

Kabak Bayıldı İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır?

Kabaklar, biberler, soğanlar ve domatesler bir güzel yıkanır. Kabaklar yıkandıktan sonra kurutulur ve soyulur. Soyulurken kabukların tamamı soyulmaz. Boyuna bir sıra soyulur bir sıra bırakılır. Daha sonra bu kabaklar ısıtılmış yağda yanmayacak şekilde kızartılır. Bir yandan domatesler soyulur ve küp-küp doğranır. Soğanlar da soyulur ve bunlar da çok ince bir şekilde kıyılır. Biberlerin de damarlı yapısı ve çekirdekleri alınarak incecik doğranır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağa önce soğanlar atılır, daha sonra biberler, daha sonra da domatesler atılır. Üzerlerine salça, pul biber, karabiber, tuz ve kimyon eklenir. Bunlar beraber yaklaşık bir on dakika kadar kavrulur. Kavurma işlemleri bittikten sonra önceden kızarttığımız kabakların ortası yarılır ve kavrulan malzemeler doldurulur. Bir güzel tepsiye dizilir. İsteğe göre kabakların üzerine ince dilim domates bırakılabilir. 170 derecede ısınmış fırına koyulur ve en fazla 20 dakika pişirilir ve kabak bayıldı hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }