{ "title": "Kabağın Faydaları", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kabagin-Faydalari-68.jpg", "date": "20.01.2024 05:09:01", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Kabağın faydaları, kabak içeriğindeki tohumlar nedeni ile meyve olarak kabul edilmektedir. Yaz aylarında olgunlaşan kabak, genel olarak yemeklerde kullanılır. Salatası ve böreği de yapılmaktadır. 100 gramlık kabak, 45 kalori içermektedir. İçerisinde a vitamini, c vitamini, e vitamini ve k vitamini barındırır. Demir, magnezyum, bakır gibi mineraller açısından zengin bir tüketim gıdasıdır. Kabak vitamin ve mineraller bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kilo vermek için ideal bir besin kaynağıdır. Çünkü bağışıklık sistemini güçlü tutar ve sindirimi kolaylaştırır. Kalp hastalarına da kabak tüketmeleri önerilmektedir. Çok az yağ içeren kabak, kolesterol içermediğinden dolayı, kalp hastalığı bulunanların tüketmeleri açısından çok önemli bir yere sahiptir. İçerisinde bulunan magnezyum, kalp krizi, felç gibi sağlık problemlerinin ortadan kaldırılmasını sağlar.