{ "title": "Kabağın Faydaları", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Kabagin-Faydalari-68.jpg", "date": "20.01.2024 05:09:01", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Kabağın faydaları, kabak içeriğindeki tohumlar nedeni ile meyve olarak kabul edilmektedir. Yaz aylarında olgunlaşan kabak, genel olarak yemeklerde kullanılır. Salatası ve böreği de yapılmaktadır. 100 gramlık kabak, 45 kalori içermektedir. İçerisinde a vitamini, c vitamini, e vitamini ve k vitamini barındırır. Demir, magnezyum, bakır gibi mineraller açısından zengin bir tüketim gıdasıdır. Kabak vitamin ve mineraller bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kilo vermek için ideal bir besin kaynağıdır. Çünkü bağışıklık sistemini güçlü tutar ve sindirimi kolaylaştırır. Kalp hastalarına da kabak tüketmeleri önerilmektedir. Çok az yağ içeren kabak, kolesterol içermediğinden dolayı, kalp hastalığı bulunanların tüketmeleri açısından çok önemli bir yere sahiptir. İçerisinde bulunan magnezyum, kalp krizi, felç gibi sağlık problemlerinin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Kabak, prostata, kansere, kemik problemlerine, gözlere ve daha bir sürü hastalığa iyi gelmektedir. Özellikle zayıflamak isteyen hastaların, diyet listelerinde kabak bulunmalıdır ki diyetisyenler kesinlikle kabağı bir öğüne koymaktadırlar.

Kabağın prostata faydası: Prostatı olan bir hasta idrarını yaparken zorlanır ve cinsel fonksiyonlarını kaybetmeye başlar. Prostatı olan hastalar, kabak tüketmelidirler. Prostat rahatsızlıklarında semptomları en aza indirmek için kabak tüketimi yapmakta fayda vardır.

Kabağın göze faydaları: Kabağın içerisinde, luteini ve beta karoten çok fazla miktarda bulunmaktadır. Lutein denizlen olgu, kişinin kör olmasını sağlayan katarakt ve makula illeti gibi göz hastalıklarını önlemede önemli derecede rol oynamaktadır. Bir kaşık kabakta 135 miligram beta karoten bulunduğundan ve aynı zamanda 2500 mikro gram luterin bulunduğundan, kabak tüketimi göz hastalıklarında faydalı bir yer sağlamaktadır.

Kabak bağışıklığı artırır: Kabağın içerisinde bol miktarda bulunan c vitamini, grip enfeksiyonların ve soğuk algınlığının önlenmesini sağlayabilmektedir. Sindirimi de güçlendirmeye yarayan kabak, her kişinin tüketmesinde fayda vardır.

Kabak kansere iyi gelmektedir: C vitamini bolca bulunduğundan, ağız kanserini ve akciğer kanserini engellemede büyük rol oynar. Beta karoteni içerdiğinden, kansere neden olan zararlı kimyasalların vücutta oluşmaya çalışmasına engel olur. Kansere çare olabileceği düşünülen alternatif tıpta, kabağın da rolü büyüktür.

Kabağın faydaları, Yüksek kan basıncı bulunan kişilerin sorunlarını giderir ve kan sulandırıcı özelliğinden dolayı, kabağın kalp sağlığına iyi geldiği gözlemlenmiştir. Kabağın çekirdeği de kabak kadar faydalıdır.

Kabak, magnezyum içerdiğinden dolayı, glikoz ve yap seviyesini dengede tutmaya faydalıdır. İnsan vücudunda bulunan kaslara enerji verdiği gibi, potasyum açısından da zengin olduğundan, sıvılarda mineral dengesini sağlarlar. Saç sağlığı bakımından kabağın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Kepek sorununu ortadan kaldırır, saç dökülmesini engeller, saçın yağlanmasını durdurur, saçın canlılığını kazandırır ve saçta bulunan toksinleri temizleyerek, saç sağlığını tedirgin edecek sorunları ortadan kaldırır. Kabak cilt sağlığına da iyi gelir. Kabağın içerisinde çok fazla oranla su bulunduğundan, cildin susuz kalmasını engeller ve parlaklık kazandırır. Ciltte bulunan çizgilerin giderilmesini ya da çoğalmasını engeller.
" } ] }