{ "title": "İrmikli Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/irmikli-kabak-tatlisi.jpg", "date": "22.01.2024 01:40:48", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
İrmikli kabak tatlısı, görüntü itibari ile herkesi kendine hayran bırakın ve lezzeti ile birçok kişinin favorisi olan irmikli kabak tatlısını canınız güzel bir tatlı tarifi çektiğinde hazırlayabilirsiniz. Kabul günleriniz de irmikli kabak tatlısına yer verip konuklarınızı hayran bırakabilirsiniz. Herkesin yapabileceği kolaylıkta olan bu tatlı sağlık açısından da oldukça faydalıdır.

İrmikli Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Tabanı için
İrmikli Kat için
Üst Kat için
İrmikli Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının hazırlanmasına bal kabağı katı ile başlayın. Bunun için alınan bal kabağının kabuklarını soyup temizleyin. Eğer temizlenmiş olarak almış iseniz bal kabağını yıkayın ev bir tencerenin içerisine dizin. Bal kabaklarının üzerine bir su bardağı toz şekerini gezdirerek ilave edin. Tencereyi kısık ateşli ocağın üzerine alın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Kaynamaya başladığında tencerenin kapağını hafifi şekilde açın ve bal kabakları yumuşayana dek pişirin. Yumuşadıktan sonra bal kabaklarını robotun içerisine alıp çekin. Püre kıvamına geldiğinde ise soğuması için bir kâsenin içerisine alıp bekletin. Diğer taraftan tatlının irmikli katını hazırlamaya geçin.

İrmikli kat için verilen sütü, toz şekeri, vanilyayı ve irmiği bir tencerenin içerisine alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak tatlıyı pişirin göz göz kıvama geldiğinde içerisinde 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı ilavesi yapıp karıştırın. Tatlı sıcak olduğu için içerisine ilave edilen yağ hemen eriyecektir. Diğer taraftan tereyağını eritin ve bisküvileri bir robotun içerisine alıp çekin. Toz kıvamına gelen bisküvilerin içerisine eritilmiş olan tereyağını ilavesi edip karıştırın. Yoğrulan bisküvili harcı kelepçeli bir kek kalıbının içerisine alın ve bastırın. Düz şekilde tabanı yayıp üzerine de irmikli tatlıyı ilave edin. Kelepçeli kalıbı biraz sallayın ve tatlının yayılmasını sağlayın. Ardından tatlının üst katmanı soğuduğunda üzerine ilave edeceğiniz bal kabağını karıştırın. Ardından tatlının irmikli katmanının üzerine düzgün bir şekilde yayın.

Tatlının en üst kısmına ceviz içi, file fındık, çikolata damlası veya Hindistan cevizi serpiştirin. Hazırlanmış olan irmikli bal kabağını tatlısını buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Tatlı soğuduktan sonra kelepçeli kek kalıbının kelepçeli kısmını çıkartın. Tatlıyı dilimleyin ev sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }