{ "title": "Girit Kabağı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/girit-kabagi.jpg", "date": "19.01.2024 23:16:13", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Girit Kabağı Girit'te yetişen ve çok sağlıklı bir sebzedir. Girit kabağı genelde tuzlu ve baharatlı olarak kullanılır. Şimdi gelin sizlerle birlikte girit kabağı dolmasının yapımını inceleyelim.

Girit Kabağı Malzemeleri
İçi için
Sosu için
Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

İlk olarak dolmamızın içini hazırlamakla başlayalım. İçi için; maydanoz, domates ve soğanları küp-küp doğrayalım. Pirinçleri güzelce yıkayıp, üzerine bir miktar sıcak su ilave edelim ve pirinçleri güzelce kabartalım. Pirinçlerin suyunu güzelce süzelim ve nişastasını akıtalım ve diğer malzemeleri sırası ile içine ilave edip, güzelce karıştıralım. Kabakları güzelce yıkayalım ve baş kısımlarından kapak şeklinde doğrayalım. Kabakların içini kabak oyacağı ya da tatlı kaşığı ile boşaltalım. Sonra içlerini kıymalı harç ile dolduralım. (Üst kısmında bir miktar boşluk bırakalım) Daha sonra kabakların kapaklarını sıkı bir şekilde kapatalım. Sosu için; bir cam kâseye salçayı, sıcak suyu, zeytinyağını ilave edelim ve orantılı olarak karıştıralım. Dolmaların içine bir miktar sostan eşit olarak gezdirelim ve kalan sosu tencerenin dibine gezdirerek dökelim. Orta ateşte kabaklar iyi bir şekilde yumuşayana kadar pişirip, düz bir servis tabağına yerleştirip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }