{ "title": "Fırında Peynirli Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/firinda-peynirli-kabak.jpg", "date": "22.01.2024 01:25:52", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fırında peynirli kabak, kolaylıkla hazırlanabilen fırında peynirli kabak hem yemek olarak hem de meze olarak düşünülebilir. Hafif ama besleyici olan fırında peynirli kabak yemeği düşünülenin aksine kalori değeri oldukça düşük bir yemektir. Bu yüzden diyet yapan kişiler öğle veya akşam yemeği için fırında peynirli kaşarı gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Aynı zamanda ağır et yemeklerinin yanına hazırlayıp sindirim sisteminin çalışmasını sağlayabilirsiniz. İçerisinde bol miktarda lif bulunduğu için sindirim çalışmasında da fayda sağlayacak niteliktedir.

Fırında Peynirli Kabak Malzemeleri
Kabakların Haşlanması için
Fırında Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?

Fırında peynirli kabak için bir yemek kaşığı beyaz peynirle bir çay bardağı rendelenmiş peyniri bir kâseye alıp karıştırın. Üzerine bir tane yumurta kırın ve dereotunu temizleyip ince kıyım yapın. Doğranmış olan dereotunu da kâseye alıp malzemeleri bir güzel harmanlayın. Diğer taraftan kabakları uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Derin bir tencerenin içerisine sıcak su ilavesi yapın ve kaynatın. Kaynamış olan suya bir fiske tuz ilavesi yapın ve su kabardığında kabakları içerisine alıp haşlayın.

Bu aşama da kabakların çok fazla yumuşak olmaması gerekiyor. Yoksa eriyebilir ve istenilen görüntüyü veremeyebilir. Haşlanmış olan kabakların iç kısımlarına ve kaşık ile çıkartın ve çukur oluşturun. Önceden hazırlanmış olan peynirli karışımı kabakların içerisine kayık olacak şekilde yerleştirin. Bütün kabaklara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisine dizin ve 185 derece ısıda olan fırına yemeği gönderin. Alt üstlü olacak şekilde yemeği fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

İçerisinde kaşar peyniri ve yumurta bulunduğu için kabakların dolgulu olan kısımları kızaracaktır. Üzeri pembemsi olduğu zaman yemeği fırından alın ve yumuşak bir fırça yardımıyla kabakların üzerine zeytinyağı sürün. Birkaç dakika dinlendirip sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }